Beenham met honing-mosterd dressing

 • Hoofdgerecht

Beenham met honing-mosterd dressing Misschien denk je bij het lezen van het bereiden van een beenham, help dat lukt mij nooit! Maar dit recept voor een beenham met honing-mosterd dressing kan gewoon niet mislukken. Het is super simpel om te maken en smaakt overheerlijk.

Op zoek naar meer lekkere en simpele kerstrecepten? Bekijk dan hier onze kerstrecepten.

Recept voor 3-4 personen
Tijd: 10 min. + 50 min. in de oven + 15 min. rusten

Benodigdheden:

 • Beenham van ongeveer 500 gram
 • 1 el mosterd
 • 1 el honing
 • 1 teentje knoflook
 • zout en peper

Bereidingswijze:
Haal de beenham minimaal een half uur voordat hij de oven in moet uit de koeling zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de mosterd samen met de honing en een geperst teentje knoflook. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Verdeel de dressing over de beenham.
Beenham met honing-mosterd dressing
Beenham met honing-mosterd dressing
Draai de temperatuur terug naar 175 graden en zet de beenham in een ovenschaal gedurende ongeveer 50 minuten in de oven (reken ongeveer 10 minuten per 100 gram beenham). Dek hem de eerste 35 minuten af met aluminiumfolie, de laatste 15 minuten mag het zonder folie. Dit is om te voorkomen dat de dressing verbrand. Als de beenham klaar is haal je hem uit de oven en wikkel je hem in aluminiumfolie en laat je hem gedurende 15-20 rusten. Zo blijft hij lekker sappig. Je kunt hem zowel warm als koud serveren.
Beenham met honing-mosterd dressing
Beenham met honing-mosterd dressing

Onze kookboeken

6 reacties op “Beenham met honing-mosterd dressing”
 • René van Haarlem

  Dit heerlijke hoofdgerecht mag ik morgen gaan bereiden voor 35 mensen. Ik kook regelmatig een drie gangen diner op dinsdag voor ouderen, en alleenstaande en iedereen die maar wil aanschuiven. En de kosten zijn slechts € 10,00 per persoon. Wij doen dit in “De Dorpshoeve te Schipluiden gemeente Midden Delfland.
  Wat kan vrijwilligerswerk toch zoveel voldoening geven althans bij mij en mijn mede vrijwilligers.

  • Lekker en Simpel

   Waaauw wat ontzettend leuk om te horen! Ik hoop dat het bij iedereen heel erg goed heeft gesmaakt. Echt een super initiatief!

   • Dank voor je berichtje, en ja iedereen heeft supper lekker zitten eten en ware zeer tevreden. as dinsdag ga we een boeuf bourguignon maken. Dit vrijwilligers geeft me en de anderen altijd zeer veel voldoening. Tevens kook ik elke Zondag voor een afdeling van het Leger des Heils in Den Haag, dit do ik met een budget van € 3,50 pp en dat is altijd weer een uitdaging om een lekker hoofdgerecht te bereiden.

 • Grappig, is één van de eerste recepten die ik volgens mij maakte toen ik een beetje begon met koken. En al best even niet gemaakt, terwijl het inderdaad zowel simpel als lekker is. Thanks voor de reminder 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *