Kerstrecept: bladerdeeg kerstboom (+video!)

  • Hoofdgerecht

 kerstrecept

Ziet deze bladerdeeg kerstboom er niet ontzettend leuk uit? Hij ziet er niet alleen leuk uit maar smaakt ook nog eens heel lekker en is super simpel te bereiden! Je kunt eventueel ook een kleinere bladerdeeg kerstboom maken zodat je tijdens het kerstdiner iedereen zijn ‘eigen’ kerstboom kunt voorschotelen. Op zoek naar meer kerstrecepten? Neem dan een kijkje in onze speciale Kerst categorie op Lekker en Simpel. Alvast heel veel succes met het kerstdiner!

Vergeet trouwens niet om de video te bekijken hoe je deze bladerdeeg kerstboom maakt. En abonneer je op ons Youtube kanaal om als eerste op de hoogte te zijn van onze nieuwe kookvideo’s.

Recept voor 3 personen
Tijd: 15 min. + 15 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 3 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 2-3 tl creme fraiche
  • paprika (2 kleuren)
  • 50 gram spekjes
  • zout/peper
  • handje geraspte kaas

Bereidingswijze:


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Verwarm je oven voor op 220 graden. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden zodat je 6 driehoekjes hebt. Leg alle driehoekjes boven elkaar zodat er een boom ontstaat. Zorg er wel voor dat de plakjes een beetje over elkaar heen liggen, zodat het 1 taart wordt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Smeer het bladerdeeg in met een dun laagje crème fraiche. Snijd de paprika in reepjes en verdeel deze als een soort slinger over het bladerdeeg. Verdeel ook de spekjes en een beetje geraspte kaas over het geheel en breng de bladerdeeg kerstboom op smaak met zout en peper. Zet de bladerdeegtaart voor circa 15 minuten in de oven.

 kerstrecept

 kerstrecept

Onze kookboeken

6 reacties op “Kerstrecept: bladerdeeg kerstboom (+video!)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *