Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30 min. bereidingstijd
boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Vandaag delen we een lekker en gezond recept met jullie, namelijk een boerenkoolstamppot met zoete aardappel, geitenkaas en chorizo. Een lekker, makkelijk én snel recept.

Wist je dat in Nederland ruim 1 miljoen mensen diabetes type 2 hebben? Nu de winter voor de deur staat is het extra belangrijk dat iedereen aan hun weerstand én eventueel overgewicht werkt. Gezond en tegelijkertijd betaalbaar eten is voor veel mensen echter een behoorlijke uitdaging. Daarom helpen het Diabetes Fonds en Philips de hele maand oktober iedereen om elke dag gemakkelijk een gezonde én betaalbare avondmaaltijd op tafel te zetten. De recepten en meer info over de campagne kun je hier vinden!

aan de slag met de boerenkoolstamppot!

Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en doe in een pan met water. Kook de zoete aardappels ongeveer 15 tot 20 minuten totdat ze zacht en gaar zijn. Snijd de paprika en chorizo in kleine stukjes en snipper de ui. Bak de chorizo, paprika en ui glazig in een pan (zonder olie). Voeg vervolgens de boerenkool en de azijn toe en bak tot de boerenkool totdat deze geslonken is. Giet de aardappels af en stamp tot een puree (met eventueel een scheutje melk of een beetje boter). Meng de olijfolie en het boerenkoolmengsel door de puree. Brokkel de geitenkaas over de stamppot en serveer de stamppot met de mosterd.

boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Bewaar het recept voor de boerenkoolstamppot met zoete aardappel op Pinterest.

boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Ook lekker: quiche met courgette en geitenkaas.

Onze kookboeken

2 reacties op “Boerenkoolstamppot met zoete aardappel”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *