Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Broodje Chicken Sate

  • Hoofdgerecht

Dit broodje, de “Chicken Sate”, hebben wij gemaakt nadat we een reclame op televisie voorbij zagen komen. Het broodje zag er erg lekker uit maar zelf gaan wij zelden eten in een fastfoodrestaurant. Daarom leek het ons leuk en lekker om dit broodje zelf te maken. Het broodje wordt belegd met ijsbergsla, komkommer, een kipburger, zelfgemaakte satesaus en gebakken uitjes. Het is geen gezond recept maar zo af en toe mag er ook wel eens gezondigd worden. 

Tijd: 20-25 min.
Recept voor 2 burgers

Benodigdheden: 

  • 2 kipburgers
  • 2 vloerkadetjes
  • 50 gram ijsbergsla
  • gebakken uitjes
  • 1/4 komkommer
  • satesaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar (lees hieronder hoe je satesaus zelf kan maken)

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van je grill als je je knapperige broodjes wilt. Vervolgens schil je eventueel de komkommer en snijd je deze in dunne plakjes.

Als je krop ijsbergsla hebt gekocht, snijd je de ijsbergsla in kleine stukjes. Begin daarna met het bakken van de kipburgers. Hiervoor giet je een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak je de kipburgers volgens de bereidingswijze op het pak, in ons geval: 5 minuten.

Maak ondertussen de satesaus. Je kunt kant-en-klare satesaus gebruiken of deze zelf maken.

Satesaus zelf maken
Giet in een pannetje 250 ml (kokos)melk. Je kunt gewone halfvolle melk gebruiken, kokosmelk of allebei. Als de melk warm is, voeg je 3 eetlepels pindakaas toe. Blijf ondertussen goed roeren en zodra het mengsel heet is en nog niet de goede dikte heeft, kun je nog wat extra pindakaas toevoegen. Als de satesaus de goede dikte heeft, doe je er twee theelepels sambal bij en een scheutje ketjap manis. Nog even roeren en de satésaus is klaar.

Doe de broodjes door de helft en leg deze circa 2 minuten onder de grill.

Als de broodjes, kipburgers en de satesaus klaar zijn, kan je de broodjes gaan beleggen: broodje – sla – komkommer – kipburger – satesaus – gebakken uitjes.

En smullen maar!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken