Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Chocoladefudge met cranberry’s

  • Bakken

Chocoladefudge
Vandaag delen we een lekker recept voor chocoladefudge met cranberry’s met jullie. Dit lekkere recept is ingestuurd door Jacqueline, van Jacq’s Foodblog. Wij vinden het altijd super leuk als jullie ons recepten sturen. Dus heb jij ook een lekker en simpel recept dat iedereen zou moeten maken? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in en wie weet zie je binnenkort je recept terug op Lekker en Simpel.

Benodigdheden:

  • 30 gram (biologische) (room)boter
  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram melk chocolade
  • Handje gedroogde cranberry’s
  • 50 gram gehakte hazelnoten
  • 1 blik gezoete gecondenseerde melk (friesche vlag)

Bereidingswijze:
Smelt 15 gram boter langzaam in een steelpan. Breek de witte chocolade in stukjes en voeg deze toe zodra de boter gesmolten is. Wanneer de chocolade begint te smelten voeg je de helft van het blik gezoete gecondenseerde melk toe en roer het mengsel steeds door totdat alle chocolade gesmolten is. Voeg dan de cranberry’s toe en roer het even door. Giet het mengsel in een vierkante/rechthoekige schaal/bakvorm bekleed met bakpapier (zorg dat het bakpapier uitsteekt, zodat je de fudge er zo uit kunt tillen wanneer deze klaar is). Laat het ongeveer een uur afkoelen in de koelkast. Pak weer een steelpan en smelt weer 15 gram boter langzaam in een steelpan. Breek de melk chocolade in stukjes en voeg deze toe zodra de boter gesmolten is. Wanneer de melk chocolade begint te smelten voeg je de helft van het blik gezoete gecondenseerde melk toe en roer het mengsel steeds door totdat alle chocolade gesmolten is. Voeg dan 3/4 deel van de gehakte hazelnoten toe en roer het even door. Giet het mengsel boven op de witte fudge en strooi er dan wat gehakte hazelnoten over. Laat de chocoladefudge nog zo’n 4 uur in de koelkast koelen. Daarna kun je de fudge uit de vorm halen en in plakken snijden.
Tip: natuurlijk kun je enorm variëren, denk aan andere noten, gedroogd fruit, stukjes koek, pepernoten, marshmallows etc etc

Bron: Jacq’s Foodblog

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken