Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Chocoladetaartje zonder oven

  • Dessert

Chocoladetaartje zonder oven
Goedemorgen! We laten je vandaag in een video zien hoe je binnen een handomdraai een chocoladetaartje kunt maken met maar 6 ingrediënten. Daarnaast hoeft dit taartje niet in de oven, dus is het ook nog eens heel snel klaar! Deze chocoladetaart is wel ontzettend machtig, dus ik zou kleine puntjes serveren met wat slagroom en vers fruit erbij 😉

Recept voor 6-8 personen
Tijd: 15 min. + 2 uur in  de koelkast

Benodigdheden:

  • 125 ml slagroom (een bekertje)
  • 150 gr chocolade (in blokjes)
  • handje hazelnoten
  • 120 gr oreo’s
  • 60 gr roomboter
  • rode bessen

Bereidingswijze:

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Hak de oreo’s fijn. Zelf doe ik dit met een keukenmachine maar het kan ook met een deegroller. Smelt ondertussen de boter en meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Vet de bodem van een ovenschaal/springvorm in met boter of een bakspray. Verdeel het koekkmengsel over de bodem en druk aan met een lepel.

Verwarm de slagroom in een pannetje. Als de slagroom warm is, voeg je de blokjes chocolade toe. Meng goed door de slagroom. Als de chocolade is gesmolten, zet je het vuur uit en voeg je de hazelnoten toe. Even goed mengen. Giet het chocolademengsel over de oreobodem. Verdeel de bessen over de chocolade. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Het is ontzettend machtig, dus geef iedereen een klein stukje met eventueel nog wat extra vers fruit erbij, bijvoorbeeld stukjes aardbei.
Chocoladetaartje zonder oven Chocoladetaartje zonder oven

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken