De make-over van onze keuken, deel II

image001
Een paar weken geleden konden jullie in dit artikel lezen over onze plannen voor een keukenrenovatie in samenwerking met Koak Design. Jullie reageerden net zo enthousiast als wij waren, echt super leuk! Het is eindelijk zover: onze keuken is klaar en we willen jullie heel graag laten zien wat het eindresultaat is.

image003
Dit was onze keuken voordat we begonnen aan de keuken make-over

Wij brengen super veel tijd door in de keuken. Vanaf het begin dat wij in onze huidige appartement gingen wonen, wilden we onze keuken aanpakken. We hadden extra opbergruimte nodig en daarnaast wilden we ook gewoon een mooiere keuken. Samen met Koak Design hebben wij onze keuken aangepakt en is onze simpele keuken nu omgetoverd in een droomkeuken.

Koak Design
Nog even in het kort: je kunt bij Koak Design terecht als je houdt van duurzame, mooie en natuurlijke interieurs. Het is eigenlijk heel simpel. In principe werkt Koak Design met Ikea Keukens, de basis van een Ikea keuken is namelijk goed. De deurtjes en het aanrechtblad verzorgd Koak Design. Door een betaalbare keuken van Ikea te voorzien van mooie massieve eikenhouten deurtjes en een betonnen werkblad, krijg je een hele mooie en unieke keuken. Het aanrechtblad en de keukendeurtjes zijn in verschillende kleuren beschikbaar.

Bekijk onze video van de renovatie van onze keuken. We laten je eerst zien hoe onze keuken er eerst uitzag, we vertellen je wat we allemaal hebben veranderd en we laten je natuurlijk het eindresultaat zien.


Kun je de video niet zien, klik dan hier.

De renovatie
We hebben ons aanrechtblad, de frontjes, het fornuis en de koelkast vervangen. Samen met Koak Design hebben we een mooi lichtgrijs betonnen aanrechtblad en eikenhouten frontjes met een white wash uitgekozen. Het onderhoud van een betonnen aanrechtblad is heel simpel. Vooral in het begin moet je het aanrechtblad heel regelmatig ‘insmeren’ met water en groene zeep. Zo raakt het blad verzadigd en blijven op een gegeven moment de waterdruppeltjes erop liggen. Op deze manier voorkom je ook schade aan het blad.

image005
image007
image009
Daarnaast hebben we twee inbouwkasten van Ikea gekocht. De rechterinbouwkast bevat een grote koelkast en vriezer. De linkerinbouwkast gebruiken we om onze voedeslvoorraad en keukenapparatuur in op te bergen.image011
Ook hebben we een nieuw RVS fornuis van Smeg gekocht. Eindelijk hebben we een grote oven! E gaat echt een wereld voor ons open, want nu kunnen wij eens een lekkere bak ijs kopen (die paste namelijk nooit in onze vorige vriezer), eten invriezen of veel eten tegelijkertijd in de oven afbakken.
image013
We hebben ook nog nieuwe handgreepjes gekocht voor op de eikenhoutenfrontjes. Deze handgreepjes komen ook bij Ikea vandaan.
image015
image017
We zijn echt ontzettend blij met het eindresultaat. Eindelijk hebben we genoeg ruimte om al onze keukenspullen en eten te bewaren en daarnaast vinden we het aanrechtblad en de frontjes echt prachtig! We hebben nu echt een droomkeuken.

Wil jij je keuken aanpakken of ben je aan het kijken voor een nieuwe keuken die je een luxere en mooiere uitstraling wilt geven door middel van een betonnen aanrechtblad en/of eikenhoutendeurtjes? Wij kunnen dan Koak Design echt van harte aanbevelen. Ze leveren super mooie frontjes (in verschillende kleuren) en betonnen aanrechtbladen en kunnen daarnaast meedenken om jouw keuken helemaal naar jouw smaak te maken. Wil je meer informatie over Koak Design of contact met ze opnemen, kijk dan op de website van Koak Design.
image019

Onze kookboeken

18 reacties op “De make-over van onze keuken, deel II”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *