Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Filmpje: Appeltaart zonder kneden

  • Bakken

Filmpje: Appeltaart zonder kneden
Het is weer tijd voor een kookfilmpje. Deze keer hebben we een heel grappig en vooral simpel recept om met jullie te delen, namelijk: een appeltaart zonder kneden! We kwamen op het idee om deze appeltaart te maken door een recept op Smulweb. Toen we lazen dat het een recept was voor een appeltaart zonder kneden, konden we het bijna niet geloven. We zijn dus de strijd aangegaan en tot de conclusie gekomen dat het echt een hele lekkere taart is. Deze taart is wel heel anders dan een traditionele appeltaart met rozijnen maar dat maakt de taart niet minder lekker!

Tijd: 25 min. + 60 min. in de oven
Recept voor 6-8 personen

Benodigdheden:

  • 1 beker bloem
  • 1 beker suiker + 3 eetlepels suiker
  • 1 beker griesmeel
  • 6 grote appels
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • boter

 photo IMG_2029_zpsa1f8eda2.jpg
Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe 1 beker bloem, 1 beker suiker en 1 beker griesmeel in een grote kom en meng dit goed door elkaar.
Filmpje: Appeltaart zonder kneden
Schil vervolgens de appels en rasp ze daarna in een grote schone kom. Voeg aan de geraspte appels de kaneel, vanillesuiker en het gewone suiker toe. Meng dit goed door elkaar.
Filmpje: Appeltaart zonder kneden
Vet vervolgens een springvorm in met een beetje boter en verdeel een heel klein beetje bloem over de bodem en de zijkant van de springvorm. Verdeel daarna 1/3 van het droge mengsel over de bodem, verdeel daarover de helft van de geraspte appels,
Filmpje: Appeltaart zonder kneden
daarna weer 1/3 van het droge mengsel, daarna de andere helft van de geraspte appels en als laatste het overige deel van het droge mengsel eroverheen. Verdeel over de appeltaart wat kleine blokjes boter. Zet de taart vervolgens voor circa 60 minuten in de oven. Na circa 60 minuten is je appeltaart zonder kneden klaar!
Filmpje: Appeltaart zonder kneden

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken