Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes
In dit recept laten we je zien hoe je zelf de lekkerste gebakken aardappeltjes kunt maken. Super simpel en lekker op smaak gebracht met een uitje en wat tijm. Benieuwd? Kijk dan gauw verder.

Tijd: 20-30 min.

Benodigdheden: 

  • Verse aardappels (circa 2 grote per persoon)
  • 1 wit uitje
  • Tijm of paprikapoeder
  • (eventueel) geraspte kaas

Gebakken aardappeltjes
Bereidingswijze: 
Begin met het schillen van de aardappels en het snipperen van een uitje. Ik heb voor dit recept vastkokende aardappels gebruikt. Vervolgens snijd je deze in kleine blokjes. Zet een grote pan (wok) op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Doe de aardappels erin en doe een deksel op de pan, zet het vuur nu laag. Laat de aardappeltjes nu gedurende 10-12 minuten lekker zacht worden, maar vergeet niet zo nu en dan te roeren.
Gebakken aardappeltjes
Wil je er een lekker vers uitje door doe dit dan na tien minuten, eventueel nog een scheutje olijfolie erbij wanneer de uitjes anders “droog” liggen. Als je de uitjes er vanaf het begin in zitten kunnen deze zwart worden, vandaar is het aan te raden dit na ongeveer 10 minuten te doen. Doe tegelijkertijd met het uitje nog wat kruiden, tijm of paprikapoeder, erbij. Wanneer de aardappeltjes lekker zacht zijn, na 10-12 minuten, laat je de pan op een iets hoger vuurtje zonder deksel nog bakken. Na 18 minuten zijn je gebakken aardappeltjes klaar.

Tip: hebben de aardappels niet een lekker goudbruin kleurtje, kun je het vuur de laatste 1-2 minuten lekker hoog zetten. Maar pas op voor de uitjes! Ook lekker om als de aardappeltjes klaar zijn er een klein beetje geraspte kaas op te doen, maar niet teveel dan gaat de kaas overheersen. 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken