Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kaasfondue zonder alcohol

  • Hoofdgerecht

Kaasfondue zonder alcohol
Wat is er nou gezelliger dan met z’n allen lekker aan tafel te gaan zitten met kaasfondue erbij en allemaal lekkere hapjes. Het is misschien niet heel gezond, meer wel erg lekker. Het is een heel snel gerechtje waarbij je lekker kan varieren, je kan bijvoorbeeld een andere soort kaas gebruiken of andere ingrediënten om erin te dippen. Deze kaasfondue is ook heerlijk voor kinderen want het bevat geen alcohol.

Tijd: 15 min.
Recept is voor 2-3 personen.

Benodigdheden: 

  • 150 ml melk
  • 300-350 gram kaas (zelf heb ik belegen boerenkaas gebruikt)
  • 2 tot 2,5 theelepel allesbinder
  • halve theelepel nootmuskaat
  • verse bieslook

Bereidingswijze:

Begin met het verwarmen van de melk in een pannetje. Als de melk warm is voeg je beetje bij beetje de kaas toe. Als de kaas gesmolten is voeg je het bindmiddel toe. Als je de kaassaus toch een beetje te dik vindt kan je een klein scheutje melk toevoegen. Voeg de nootmuskaat en de bieslook toe. Eventueel kan je het sausje nog op smaak brengen met wat verse zwarte peper.

Wij hebben de kaasfondue geserveerd met stokbrood, gekookte broccoli, bloemkool en worteltjes, nacho chipjes en gebakken aardappeltjes. Maar natuurlijk kan je zelf ook voor andere ingredienten kiezen zoals paprika of komkommer.
Kaasfondue zonder alcohol

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken