Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Gezonde groenten-ovenschotel + filmpje

  • Hoofdgerecht

Lekkere en gezonde groenten-ovenschotel met courgette, tomaat, ui en aardappel. Eenvoudig te bereiden, moet alleen wel wat langer in de oven.  

Tijd: circa 1 uur

Benodigdheden: (2-3 personen)

  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 1 rood uitje
  • 2-3 aardappels in schijfjes (voorgekookt)
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze: 

Begin met het snijden van de aardappel in dunne, mooie schijfjes.

Deze kun je het beste daarna even 5 minuten voorkoken, of je kunt kant-en klare voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken natuurlijk. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd daarna de rest van de groenten in mooie dunne plakjes/schijfjes.

Doe alle groenten in een kom en voeg de olijfolie, tijm en een snufje zout en peper toe. Meng het geheel nog even goed door elkaar.

Leg nu alles om en om in een mooie ovenschaal en besprenkel alles nog eventueel met een drupje olijfolie.

Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Dit om te voorkomen dat er iets aanbrand, want de groenten-ovenschotel moet wel een tijdje in de oven. Om te beginnen doe je de groenten-ovenschotel voor 30 minuten in de oven bedekt met aluminium. Na 30 minuten verwijder je het aluminium en voeg je eventueel wat kaas toe.

Zelf ben ik dol op kaas, maar als je het lekker gezond wilt houden, kun je de kaas prima weglaten. Doe de ovenschotel nog voor 15 minuten in de oven, zonder dat deze is afgedekt. Serveer het daarna bijvoorbeeld bij een lekker visje of wat aardappeltjes.

Wij hebben voor het snijden van de groenten de chipsmaker gebruikt. Dit is erg handig en je krijgt er ook mooie dunne plakjes van. Je kan natuurlijk ook gewoon een mes, een kaasschaaf of een andere mandoline gebruiken!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken