Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Gezondere variant op de pizzabodem

  • Hoofdgerecht

 photo IMG_1684_zps11f4f279.jpg

Pizza’s zijn lekker en kun je beleggen met ingrediënten naar keuze. Helaas is pizza niet zo gezond, maar we hebben nu wel een lekkere en gezondere variant op de normale pizzabodem! Namelijk een pizzabodem gemaakt van onder andere bloemkool. De bodem is makkelijk te bereiden en hoeft dan alleen nog maar 20 minuutjes in de oven, daarna kun je de bodem beleggen met lekkere ingredienten zoals tomatensaus, mozzarella, ui, salami en ga zo maar door.

Tijd: 15 min. + 20 min. in de oven
Recept voor 1 pizza

Benodigdheden:

  • 350 gram bloemkool
  • 1 ei
  • handjevol geraspte kaas
  • 1 theelepel oregano
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • snufje peper
  • + ingredienten om de pizza te belegen zoals tomatensaus, ui, courgette en salami

 photo IMG_1657_zps48d1c927.jpg

Bereidingswijze:

Begin met het koken van de bloemkool. Kook de bloem totdat deze zacht is. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden. Ik heb zelf de bloemkool in de magnetron circa 7 minuten gekookt. Doe vervolgens de gekookte bloemkool in een diep bord of een kom en prak met een vork of aardappelstamper de bloemkool helemaal fijn. Je zou dit eventueel ook in een keukenmachine kunnen doen.

 photo IMG_1660_zpsd4791d19.jpg

Tip: Onze pizzabodem was redelijk zacht geworden. En toen hebben we als tip gekregen: als je de bloemkool hebt gekookt en fijn gemaakt, doe je de bloemkool tussen een stapel keukenpapier en op die manier pers je het vocht eruit. Zo wordt de bodem veel lekkerder en minder zacht.

Meng vervolgens de bloemkool met de geraspte kaas. Als je dit gemengd hebt, voeg je het ui, het ei en de kruiden toe en meng je dit alles goed door elkaar. Verdeel de bloemkool vervolgens over een ingevette bakplaat in een mooie ronde vorm. Ik heb zelf gekozen voor een niet al te dikke bodem. Je zou in plaats van 1 grote pizzabodem ook een paar kleine pizzabodems kunnen maken.

 photo IMG_1663_zpsc37905c5.jpg

Zet de pizzabodem vervolgens voor 20 minuten in de oven.

 photo IMG_1665_zpsf93f77d1.jpg

Ondertussen, als de pizzabodem in de oven zit, kun je je ingrediënten voor op de pizza snijden. Wij hebben gekozen voor een laagje tomatensaus met daarop diverse groenten zoals ui, courgette, prei en wortel. Deze groenten hebben we van te voren even een paar minuten aangebakken.

 photo IMG_1667_zps53cd9071.jpg

Na 20 minuten kun je je pizza beleggen met allerlei lekkere ingrediënten. Zet de pizza vervolgens nog ongeveer 10-12 minuten in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is.

Opmerking:

De pizzabodem wordt niet krokant, zoals dat met een normale pizzabodem wel is. Maar de pizzabodem heeft nauwelijks de smaak van bloemkool.

 photo IMG_1695_zps74f0316a.jpg

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Pulled chicken wraps”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.