Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Heerlijke risotto met kaas en broccoli

  • Hoofdgerecht

Een heerlijke basis risotto waaraan je nog allerlei ingrediënten naar smaak kan toevoegen.

Tijd: 35-40 min

Benodigdheden: (voor 2 personen)

  • 150 gram risottorijst (circa 75 gram p.p.)
  • Een klein (rood en/of wit) uitje
  • Een handje geraspte kaas
  • 60 ml droge frisse witte wijn
  • 1 liter water
  • 2 bouillon blokjes
  • 20-25 gram boter
  • Zakje diepvries broccoli

Bereidingswijze: 

Begin met het koken van een liter water, doe dit bijvoorbeeld in een waterkoker. Snijd ondertussen een uitje (rood en/of wit) in kleine blokjes. Als het water is gekookt doe dit in een steelpannetje samen met de bouillonblokjes. Zet deze vervolgens op een laag vuurtje.

Doe de boter in een grote pan met zware/dikke bodem. Fruit de blokjes ui aan in de pan circa 5 minuten. Tip: als je van lekker pittig houdt kun je een vers spaans pepertje toevoegen. Wanneer de uitjes glazig zijn voeg je de rijst toe. Bak deze in ongeveer 2-3 minuten mooi doorschijnend en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met de boter. Blijf gedurende het koken van dit gerecht altijd goed roeren! En daarbij kun je het vuur het best redelijk laag zetten.

Als de rijst mooi doorschijnend is voeg je een scheut droge witte wijn toe (ongeveer 60-80 ml). Blijf roeren tot de wijn helemaal is opgenomen door de rijst. Schep nu wat (heet/kokend) kippenbouillon over de rijst, ongeveer 3 scheppen. Zorg dat het een beetje borrelt in de pan, zet eventueel het vuur wat hoger. Laat dit helemaal opnemen door de rijst voordat je dit weer herhaalt. Herhaal dit ongeveer 20-25 minuten en blijf de hele tijd goed roeren.

Ondertussen moet ook de broccoli nog bereid worden. Ik heb zelf diepvries broccoli gebruikt en kook dit lekker snel in de magnetron. Doe dit in een magnetron bestendig bakje en vul dit met water tot de broccoli bijna onderstaat. Dekseltje erop en  dan kan dit voor ongeveer 8-9 minuten in de magnetron. Ik hou zelf van lekkere zachte broccoli, voor wat meer “bite” iets minder lang in de magnetron. Zorg er dus voor dat je dit 10 minuten voordat de risotto klaar is bereid.

Na 20-25 minuten is de rijst klaar, controleer of het mooi gaar is, zorg ervoor dat de vloeistof is opgenomen door de rijst. Het kan zijn dat je nog wat bouillon overhoudt. Als de vloeistof is opgenomen haal je de pan van het vuur en roer er wat kaas doorheen, schep de broccoli erdoor en doe er eventueel nog wat peterselie overheen om het af te maken.

Het lijkt heel wat maar is vrij eenvoudig en je hebt in 30 minuten een heerlijk gerecht! Eet smakelijk.

 

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken