Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Hoe was ons Running Dinner?

IMG_4870
Laatst vond ons Running Dinner plaats. Omdat we zoveel vragen hebben gekregen van jullie, delen we vandaag het verslag van ons Running Dinner met jullie. Benieuwd hoe wij ons Running Dinner beleefd hebben en wat we hebben gegeten en gedronken? Lees dan snel verder.

Voor degenen die nu denken: wat is een Running Dinner? Een Running Dinner is een etentje waarbij je elke gang aan een andere tafel (en in een ander huis) nuttigt. De vier verschillende gangen (de Welcome Drinks, het voorgerecht, het hoofdgerecht en het toetje) worden verdeeld over de mensen die mee doen. Wij hebben gebruik gemaakt van de website www.runningdinner.nl om ons Running Dinner goed te kunnen organiseren. Met behulp van deze website kun je namelijk binnen een handomdraai iedereen uitnodigen, een datum prikken en de gangen verdelen via het Spin the Bottle spel. Daarnaast kun je achteraf ranken wie bijvoorbeeld de tafel het mooiste had aangekleed en waar je het lekkerste hebt gegeten. Super leuk toch?!

Toen we besloten een Running Dinner te gaan houden, hadden we al snel een groepje bij elkaar: Jorrit zijn broer Jeroen, zijn zusje Merel en zijn ouders Pim en Agnes. Vervolgens werden de gangen verdeeld via het Spin the Bottle spel. Wij kregen de Welcome Drinks, het voorgerecht ging naar Jeroen, Jorrit zijn ouders kregen het hoofdgerecht en Merel mocht het toetje maken. Wij waren blij want het maken van de Welcome Drinks levert lekker weinig afwas op.

Welcome Drinks
Vijf december was het zover: ons Running Dinner. Rond 17.30 uur kwam iedereen bij ons thuis voor de Welcome Drinks. Wij hadden drie drankjes gemaakt: De Royal Club Thai Tonic, Rosemarie’s Pear en Winter Cinnamon. In ons vorige artikel kun je lezen hoe je deze drankjes kunt maken. Vooral Rosemarie’s pear viel erg goed in de smaak. Vergeet niet om een Actiefles Royal Club te kopen want Royal Club geeft nu vtwonen.nl prijzen weg die erg van pas komen bij jouw eigen Running Dinner!
image003
Voorgerecht
Rond 18.30 uur waren we klaar met de drankjes en gingen we door naar Jeroen. Hij had het voorgerecht eigenlijk al zo goed als klaar staan en hoefde alleen nog maar de puntjes op de i te zetten. Hij had voor iedereen een lekkere en simpele carpacciosalade gemaakt. Wij zijn allemaal dol op carpaccio, dus het voorgerecht ging er bij ons allemaal zo in.
IMG_4409
Hoofdgerecht
De tijd vliegt voorbij als je het gezellig hebt, dus voor we het wisten was het 19.30 uur: tijd om naar het huis van Jorrit zijn ouders te gaan. Jorrit zijn moeder had al een pan met zelfgemaakte tomatensaus gemaakt. Ze hoefde alleen nog maar de pasta te koken, de saus op te warmen en de stokbroodjes te snijden. Na ongeveer 20 minuten konden we aan tafel om te smullen van een bordje spaghetti met tomatensaus en stokbrood met kruidenboter. We aten onze buikjes rond.
IMG_5581 IMG_5591
Toetje
Rond een uur of 21.00 uur was het toch echt tijd om naar Merel haar huis te gaan. Ook zij had haar toetje al goed voorbereid. Het enige wat ze nog moest doen was de chocoladesaus opwarmen. De chocoladesaus werd bij een chocolademuffin geserveerd met daarbij nog een bolletje ijs. Dat klinkt niet alleen ontzettend lekker, maar dat was het ook.
IMG_6156_zps3c818f31
Wij hebben echt super erg genoten van ons Running Dinner. De voorpret was al ontzettend leuk en het verplaatsen van tafel naar tafel voor de verschillende gangen gaf een hele leuke twist aan het geheel. Het is voor een Running Dinner wel een must dat je dicht bij elkaar in de buurt woont (dezelfde stad), want anders kom je niet toe aan de vier gangen. Wij gaan zeker nog eens een Running Dinner organiseren, misschien wel met onze buren.

Wil jij ook je eigen Running Dinner organiseren? Gebruik dan vooral de website www.runningdinner.nl om het organiseren van jouw Running Dinner nog makkelijker, leuker en spannender te maken!

Dit artikel is in samenwerking met Royal Club geschreven.
Advertisement

Onze kookboeken