Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pesto chicken pizza

  • Hoofdgerecht

Een lekker recept voor een gezonde pesto chicken pizza, ingezonden door Elize van Eat, Cook and Love. Een gezond gerecht dat ook vegetarisch gegeten kan worden door de kip weg te laten. 

Recept voor 3 personen

Benodigdheden:

  • Volkoren tortillas/ ingrediënten voor pizza deeg ( 200 gr volkoren meel, 150 ml lauw water (evt. incl. 1 ei), scheutje olijfolie, 1/4 tl zout en eventueel 1 zakje gist (8 gram)).
  • 150 gram kipfilet
  • Cajun/chili kruiden
  • Broccoli (je kunt ook asperges, bloemkool, wortel etc gebruiken)
  • zongedroogde tomaatjes/half gedroogde tomaatjes
  • Geitenkaas of Mozzarella (50-100 gram)
  • Peper/Zout
  • Olijfolie
  • Evt Pijnboompitten

Bereidingswijze:

De verhoudingen voor het pizzadeeg zijn als volgt: 200 gr volkoren meel, 150 ml lauw water (evt. incl. 1 ei), scheutje olijfolie, 1/4 tl zout en eventueel 1 zakje gist (8 gram). Dit is voor ongeveer drie personen. Als je teveel pizzadeeg hebt gemaakt kun je dat gemakkelijk invriezen. Gewoon strak in folie rollen en op tijd er weer uit halen als je het weer wilt gebruiken. Een alternatief voor het pizzadeeg en tevens een minder bewerkelijke variant, is de volkoren tortilla. Meergranen tortilla is vaak gewoon bij de Supermarkt te koop, volkoren bij de gezondheidswinkel of op internet.

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Kruid de kip met pittige kruiden (Cajun of chili poeder met wat grof zeezout) en bak het aan tot het een kleurtje krijgt in de pan, het hoeft niet volledig doorbakken te zijn. Snij de broccoli in kleine stukjes en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt giet je de brocolli af en spoel je het onder koud water af, waarna je het laat uitlekken. Vervolgens smeer je de pizzabodem/tortilla in met verse pesto. Leg op de pizza naar eigen smaak wat (Buffel)mozarella of geitenkaas (ca 75 gram voor 3 personen). Verdeel tevens de broccoli, de kip en de zongedroogde tomaten over de bodem en zet vervolgens de pizza op ongeveer 180-200 graden in de oven.

Bepaal op basis van de kleur en de mate waarin de kaas is gesmolten of de pizza klaar is; het zal na een minuut of 10 zijn. Aan het einde kun je er eventueel wat geroosterde pijnboompitten overheen strooien.

Heb je zelf ook een lekker recept? Stuur je recept (met foto) dan [email protected] of stuur je recept hier in.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken