Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ingezonden door Ilse: pasta met spinaziesaus

  • Hoofdgerecht

 photo PicMonkeyCollage_zpsc9534e5c.jpg

Wij zijn dol op pasta, van ravioli tot penne en van spaghetti tot tagliatelle. Het fijne van pasta is dat je er alle kanten mee op kunt. Je kunt er een ovenschotel mee maken, serveren met tomatensaus, een roomsaus of gewoon lekker met pesto en pijnboompitjes. Ilse heeft ons een recept gestuurd voor pasta met spinaziesaus, wat ons ook heel lekker in de oren klinkt! Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 20 minuten

Benodigdheden:

  • Pasta (naar keuze, alle soorten pasta zijn er lekker bij)
  • 1 bakje champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 flesje kookroom
  • 1 bakje Paturain
  • 1/2 pak spinazie a la crème, deelblokjes
  • 1 bakje spekreepjes

 photo 2013-10-07180010_zpscfd10c97.jpg

Bereidingswijze:

Zet een pan water op voor de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Giet een scheutje olie in een pan en bak de fijnsneden paprika en fijngesneden (plakjes) champignons bij elkaar in een pan totdat de wat zachter zijn. Bak in een andere pan de spekreepjes knapperig in circa 5 minuten. Neem ongeveer de helft van het pak spinazie en laat dit ontdooien op een laag vuurtje. Doe er een flesje kookroom en een bakje Paturain bij. Goed blijven roeren! Doe de champignons en paprika in de spinaziesaus, evenals de spekreepjes. Pasta op de borden, saus erover heen en klaar is je pasta met spinaziesaus.

Tip: Als je vegetariër bent, kun je de spekreepjes weglaten.

 photo PicMonkeyCollage_zpsc9534e5c.jpg

Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken