Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ham-kaas quiche

 photo quiche_zps00519c72.png

We hebben weer een lekker recept voor jullie. Dit lekkere en simpele recept voor ham-kaas quiche is gemaakt door Kimberly van Birdsandbeez. Dit gerecht is ideaal als je gasten over de vloer krijgt. Het is snel te bereiden en hoeft dan alleen nog maar in de oven.

Tijd: 15 min + 40 min. in de oven
Recept voor 4-6 personen

Benodigdheden:

  • Plakjes bladerdeeg (ontdooid), de hoeveelheid ligt aan de grootte van je ovenschaal
  • 1/8 liter room
  • 4 eieren
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 150 gram ham
  • 200 gram geraspte kaas

 photo 13_zpscba998f7.png
Bereidingswijze:

Terwijl de bladerdeegjes ontdooien kun je alvast beginnen met het invetten van de ovenschaal. Doe je dit niet, dan krijg je de quiche er niet gemakkelijk uit en blijft de helft in de schaal plakken. Vervolgens ga je de ovenschaal met het bladerdeeg bedekken. Bedek de bodem en de zijkant van de ovenschaal. Prik vervolgens met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Hierdoor blijft de warme lucht niet ‘vastzitten’ maar kan het ontsnappen door de gaatjes.

 photo 52_zpsb17c755e.png

Verwarm daarna de oven voor op 200 graden.

Doe de room, eieren, peper, zout en paprikapoeder in een kom en meng het met een garde goed door elkaar heen zodat alles lekker gemengd is. Ik gok zelf maar een beetje hoeveel peper, zout en paprika poeder erin moet. Maar ik denk zo ongeveer een theelepeltje.

 photo 62_zps0d37c3e2.png

Daarna is het tijd om de ham in stukjes te snijden. Daarna verdeel je een beetje van de geraspte kaas en de hamstukjes over de bodem van de ovenschaal. Niet alles, gewoon een klein deel. Als je de bodem hebt bedekt met een klein laagje, giet je een beetje van het eierenroom mengsel hier overheen. Daarna weer een laagje met kaas en ham, het mengsel er weer over heen en zo ga je net zo lang door totdat de ham en kaas op zijn.

 photo 10_zps9b46c40b.png

De ham-kaas quiche kan nu de oven in voor circa 40 minuten. Kijk na 20 minuutjes even hoe de quiche eruit ziet en of je deze eventueel nog moet bedekken met folie.

 photo 122_zps4dcbc6b6.png

Aansnijden en eten maar, en lekker dat ‘ie is! Zeker voor herhaling vatbaar! Het smaakt een beetje omelet achtig, dus als je daar van houdt, dan vind je dit zeker ook lekker! En je kan nog zoveel variaties van quiche maken. Doe er champignons, paprika, uitjes, wat doen ook in!

Bron: Birds and Beez

Onze kookboeken

12 reacties op “Ham-kaas quiche”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.