Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pittige sperzieboontjes

  • Hoofdgerecht

Pittige sperzieboontjes
In dit recept laten we jullie zien hoe je zelf een lekker bijgerecht met sperzieboontjes en spekjes kunt maken. Super simpel maar erg lekker! Serveer de pittige sperzieboontjes met bijvoorbeeld gekookte aardappeltjes, rijst, couscous of gebakken aardappeltjes.

Recept voor 4 personen
Tijd: 20 min.

Benodigdheden:

  • 500 gram sperziebonen
  • 100 gram gesneden mager ontbijtspek of spekjes
  • 1 rode paprika
  • 1 wit uitje
  • (eventueel) Spaans pepertje
Bereidingswijze:
Begin met het opzetten van een pan water, snijd en kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar, giet ze daarna af. Ondertussen snijd je het uitje in blokjes evenals de paprika. Bak in een pan, in wat olijfolie, de 100 gram spekjes krokant. Wanneer deze krokant zijn, haal je de spekjes uit de pan.

Pittige sperzieboontjesFruit vervolgens, in dezelfde pan in hetzelfde vet, de in blokjes gesneden paprika en ui aan. Tip: om het extra pittig te maken kun je een rood pepertje mee fruiten. Dit duurt circa 3-5 minuten. Als laatste stap voeg je de sperziebonen toe, deze verwarm je nog even goed mee. Voeg dan de spekjes toe, roer alles goed door en het gerecht kan geserveerd worden. De pittige sperziebootjes zijn lekker met wat rijst of aardappelpuree.
Pittige sperzieboontjes
Pittige sperzieboontjes

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken