Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Magische maca mango smoothie

  • Drinken

 photo Mango-maca-granaatappel-sinaasappel-3_zps4140680d.jpg

Vandaag hebben we een ingezonden recept van The Three Girls One Kitchen. Zij hebben ons hun recept voor een magische maca mango smoothie gestuurd. Maca is een knol en staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Je kunt de smoothie eventueel ook zonder maca maken. Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

We love deze lekkere exotische smoothie met maca. *Maca is een knol en staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Naast dat het een hulpmiddel is bij bloedarmoede, stress, vermoeidheid en verminderde vruchtbaarheid, zou het ook kunnen helpen om diverse soorten kanker te voorkomen. Ook is het libido-opwekkend en helpt het bij het verminderen van menstruatieklachten. Maca zit o.a. boordevol aminozuren (wel 19), proteinen en vetzuren. Maar ook mineralen zoals calcium, fosfor en ijzer en vitamine B, C, D en P. Een magische knol dus! Die al vele duizenden jaren gebruikt wordt door onder andere indianen in het Andesgebied. De wortel is gezond, makkelijk houdbaar en erg voedend. Maar wij kopen het gewoon in poedervorm (bijv. bij de natuurwinkel), lekker door de smoothie of kwark en zeer goed in combinatie met chocola (raw cacao)!

Recept voor 2 personen
Tijd: 10 min.

Benodigdheden:

  • 1 mango
  • kopje granaatappelpitjes
  • 2 geperste sinaasappels
  • 1/2 citroen
  • 0,5 tl maca* per smoothie

Bereidingswijze:
Schil de mango en snijd het in kleine blokjes. Het lukt mij niet vaak om een mango door midden te snijden vanwege de pit, want dat is ook een optie om je mango ‘snel’ te schillen. Pers de citroen en de sinaasappels uit. Stop de mango, de sinaasappel- en citroensap en de granaatappelpitjes in de blender en blendt het tot een glad geheel. Schenk het in het glas en voeg in beide glazen 0,5 theelepel macapoeder toe!

 photo Mango-maca-granaatappel-sinaasappel-2_zps1e518603.jpg

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *