Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ingezonden door Tedje: Espresso Nutella

  • Drinken

Met dit koude en gure winterweer, er ligt zelfs weer sneeuw grrrr, genieten we extra van een warm drankje. Zo ook Tedje van Teddlicious want zij stuurde dit lekkere recept voor een kopje espresso nutella in, jummie!

Tijd: 10 min.
Recept voor 1 grote mok of 2 kleine kopjes

Benodigdheden: 

  • Nutella (een schep)
  • Espresso (twee kopjes)
  • Slagroom (50ml)
  • Suiker (een schepje)
Bereidingswijze:
Zet twee kopjes espresso. Het is handig als je de koffie zet in een maatbeker, daar kun je ook makkelijk in roeren en dergelijke en hoef je je koffie niet over te gooien. Twee kopjes espresso is bij ons koffie apparaat ongeveer 100ml. Aanvullen tot 150ml met vloeibare slagroom (niet opgeklopt dus). Doe daarna twee theelepels Nutella erbij. Dit zal smelten door de warme koffie. Goed roeren!! Als je wil: voeg er nog een schepje suiker aan toe en je hoeft niet meer naar de Starbucks voor een overheerlijke kop koffie met chocolade smaak. Dit is echt heerlijk!
Doe je kommetje nog heel even in de magnetron (20-30 sec), want de koffie is misschien al een beetje afgekoeld. Overschenken in twee espresso kopjes en genieten maar! Je weet niet wat je proeft. Ik denk dat dit zelfs lekker is voor de mensen die geen koffie lusten.

Heb je zelf ook een lekker recept? Stuur je recept dan [email protected] of stuur je recept hier in.

Onze kookboeken