Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tagliatelle met boursin en spekjes

  • Hoofdgerecht

 photo IMG_3168a.jpg

Tedje van Teddlicious heeft ons een lekker recept gestuurd voor tagliatelle met boursin en spekjes. Zelf zijn wij dol op de combinatie van pasta met boursin dus deze variatie van pasta boursin komt zeker ook eens bij ons op tafel. Heb je zelf ook een lekker recept? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

  • Twee handjes rucola
  • 250 gram Italiaanse spekjes
  • 1 bakje Boursin Cuisine
  • Een aantal cherrytomaatjes
  • Bosuitje
  • 150 gram tagliatelle
  • eventueel Parmezaanse kaas

 photo IMG_3156a.jpg

Bereidingswijze:

Snijd de bosuitjes en de tomaatjes. Easy as one two three! Dit kun je van tevoren doen, maar bijvoorbeeld ook als de tagliatelle aan het koken is.

 photo IMG_3158a.jpg

Bak de spekjes tot ze helemaal gaar zijn. Eerst een piepklein beetje boter in de pan doen, er komt namelijk al genoeg vocht uit de spekjes als je ze gaat bakken. Leg ze daarna eventjes op een keukenpapiertje, zo kan het papier het meeste vet absorberen.

 photo IMG_3162a.jpg

Ondertussen kook je de tagliatelle zoals staat beschreven op de verpakking. Als het gaar is, giet je het water uit de pan en schep je twee flinke eetlepels Boursin Cuisine door de tagliatelle.

 photo IMG_3166a.jpg

Pak een diep bord en bedek deze met een handje rucola. Daarna schep je de tagliatelle eroverheen. Dan de spekjes, de tomaatjes en de bosuitjes. Je kunt er eventueel nog een beetje Parmezaanse kaas overheen doen, maar dit is puur optioneel.

En smullen maar! Het is niet erg als je dit gerecht lauw serveert, want dat kan prima. Serveer er nog een stukje ciabattabrood bij en je hebt een perfecte maaltijd!

 photo IMG_3173a.jpg

Bron: Teddlicious

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken