Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kalkoenfilet met kaas

  • Hoofdgerecht

Kalkoenfilet met kaas
In dit recept gebruiken wij een keer kalkoenfilet in plaats van kipfilet. Eigenlijk smaakt het (voor ons) vrijwel hetzelfde. We hebben de kalkoenfilet een krokant laagje met onder andere Parmezaanse kaas gegeven. Het lijkt misschien wat meer gedoe maar het valt echt mee. Lees hier onder hoe je deze kalkoenfilet met kaas maakt.

Recept voor 2 personen
Tijd: 20 min.

Benodigdheden:

  • 300 gram kalkoenfilet à al minute
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 50 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze:
Strooi de bloem in een diep bord. In een ander bord klop je de eieren los met 1 eetlepel water. Klop hier ook je kaas doorheen. Dep je kalkoenfilets goed droog met wat keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper. Zorg dat je bloem en kaas-eimengsel naast je kookplaat klaar staan.
Kalkoenfilet met kaas
Verhit wat olie in de pan. Haal een kalkoenfilet door de bloem en vervolgens door het kaas-eimengsel en leg het direct in de pan. Zou je eerst alle kalkoenfilets door de bloem en het kaas-eimengsel halen dan zou je paneerlaagje vastplakken aan het bord. We bakken de kalkoenfilet dus direct na het paneren. Daarom moet je bloem en kaas-eimengsel dichtbij je kookplaat staan ;). Laat je kalkoenfilet rustig op matig hoog vuur gaar worden. Vermijd te hoog vuur, dan brand de kaas aan en wordt het bitter. Probeer de kalkoenfilet slechts één keer te keren zodat het paneerlaagje zo goed mogelijk vast blijft zitten.
Kalkoenfilet met kaas
Bak ook de rest van de kalkoenfilets. Serveer de kalkoenfilet met kaas eventueel met gebakken courgette met rozijnen (klik hier voor het recept) en aardappeltjes uit de oven en je hebt een heerlijke maaltijd om op tafel te zetten. Eet smakelijk!
Kalkoenfilet met kaasKalkoenfilet met kaas

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken