Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kerstrecept – Ossenhaas

  • Hoofdgerecht

Kerstrecept - Ossenhaas
Een tijdje geleden ontvingen wij een pakket van de Albert Heijn met daarin allerlei speciale producten die zij alleen rondom de kerstperiode verkopen. In het pakket zat onder andere een mooi stuk ossenhaas. Wij gingen ermee aan de slag en maakte een lekker recept! Als je trouwens een vleesthermometer hebt (oa de te koop bij de AH) dan is het bereiden van ossenhaas helemaal niet zo moeilijk!

Op zoek naar meer kerstrecepten? Bekijk dan onze categorie met kerstrecepten.

Recept voor 5-6 personen
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 3 eetlepels boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 800 gram ossenhaas op kamertemperatuur
  • vleesthermometer

Bereidingswijze:
Snijd het vliesje van de ossenhaas en eventueel andere vetstukjes. Verhit de boter en olie in een braadpan. Leg de ossenhaas voorzichtig in de pan en bak de ossenhaas rondom op een hoog vuur in circa 5 minuten bruin. Zet vervolgens het vuur lager en bak het vlees circa 12 minuten totdat het een kerntemperatuur heeft van 50 graden (rood). Voor rosé moet het vlees een temperatuur van 58-60 graden hebben en voor doorbakken +65 graden. Als het vlees klaar is, haal je het uit de pan en dek je het al met aluminiumfolie en laat het het 5 minuten rusten.
Snijd de ui in halve ringen en bak de uienringen in het vet van het vlees. Voeg eventueel ongeveer 50 ml water toe voor een lekkere jus.
Kerstrecept - Ossenhaas
Kerstrecept - Ossenhaas

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken