Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Kippenvleugels van de bbq

Kippenvleugels van de bbq

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 min. bereidingstijd
    35 min. grilltijd

Kippenvleugels van de bbq
De kippenvleugels van de bbq vielen enorm in de smaak en behoren in een klap tot Jorrit’s favoriete barbecue recepten.  Lekker ‘sticky’ door het laagje barbecuesaus wat er overheen gaat en vooral heel erg smaakvol! Jorrit is normaal niet zo van het ‘kluiven’, maar voor dit recept maakt hij voortaan graag een uitzondering.

Bereidingswijze: kippenvleugels van de bbq

Maak de barbecue klaar voor een indirecte bereiding en verwarm daarna voor op 200 graden. Meng in een bakje de kruiden door elkaar. Breng de kippenvleugels op smaak met de kruiden en leg ze eventueel nog even in de koelkast totdat je ze gaat bakken. Leg de kippenvleugels een minuut of 30 op de grill (met gesloten deksel) en keer ze zo nu en dan even om. Doe de barbecue saus in een bakje en besmeer de kippenvleugels met een kwastje met de barbecue saus. Bak de kip nu nog ongeveer 3-4 minuten per kant.

Tip: Is het bij jouw barbecue niet mogelijk om te bakken op indirect vuur, geen probleem. Leg dan de kippenvleugels een stuk korter, ongeveer een minuut of 10-15  op de barbecue.
Tip: Neem vooral ook eens een kijkje tussen de andere barbecue recepten.
Kippenvleugels van de bbqBewaar het recept voor de kippenvleugels van de bbq op Pinterest!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken