Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ingezonden door Sarah – koude pastasalade

  • Salade

 photo Schermafbeelding2014-04-17om154908_zps20a42e32.png

Sarah, van Tasting Lifestyle, heeft ons haar recept voor een koude pastasalade gestuurd. Een lekker en snel gerecht als avondeten maar ook de volgende dag lekker als lunch. Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • volkoren spirelli
  • groene pesto
  • een handvol pijnboompitten
  • fijne spekjes
  • 2 tomaten
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Kook de spirelli beetgaar, giet deze af en laat ze afkoelen. Bak terwijl de spekjes krokant in de pan met een klein beetje vetstof en laat ze achteraf rusten op een bord met wat keukenrol. Hiermee kan je het meeste vet ook even afdeppen. Bak de pijnboompitten even aan in een pan, zonder olie, tot ze heerlijk goudbruin zijn. Let op: pijnboompitten kunnen heel snel verbranden!

Snij de tomaat in kleine stukjes. Ik vind het persoonlijk smakelijker als de tomaat ontveld is. Hiervoor snijd ik een klein kruisje onderaan de tomaat en snijd ik het kroontje eraf. Ik leg vervolgens de tomaten 10 seconden in kokend water en laat ze schrikken in ijskoud water. Hierna kan je de pel heel makkelijk verwijderen.

Meng vervolgens de pesto onder de pasta in een kom. De hoeveelheid pesto kan je zelf bepalen naar eigen smaak. Voeg de spekjes, de tomaten en de pijnboompitten toe aan het geheel en meng alles door elkaar.

 photo Afbeelding1_zpsad1d2288.jpg

Kruid nog even bij met wat zwarte peper en werk af met schilfers Parmezaanse kaas. De koude pastasalade is klaar om te serveren en je kan dit evengoed de avond voordien al maken om een portie mee te nemen naar je werk.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken