Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Lekker bijgerecht: groentefriet met kerriesaus

  • Hoofdgerecht

Lekkere groentefriet in een kerriesausje. Heel erg lekker en makkelijk te maken. Ik heb voor de groentefriet, gekozen voor koolrabi maar je zou ook voor een andere soort groenten kunnen kiezen. Serveer de groentefriet met een lekker stukje vlees en eventueel nog met een kleine salade en klaar is je maaltijd!

Tijd: 20 min
Recept voor 2-3 personen

Benodigdheden:

  • 2 koolrabi’s
  • 2 kleine sjalotjes
  • 25-30 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 100-125 ml water
  • Halve eetlepel kerrie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de koolrabi’s. Schil daarna de koolrabi’s en snijd ze in plakken en daarna in reepjes (zoals frieten).

Als het water kookt, voeg je de koolrabi frieten toe aan het water en een klein snufje zout. Kook de koolrabi voor ongeveer 10 minuten. Ondertussen snipper je alvast de sjalotjes. Als de koolrabi klaar is, giet je het water af maar bewaar je ongeveer 100-125 ml van het kookvocht.
Als je dit per ongeluk vergeet te doen kan je ook gewoon water gebruiken.

Doe de boter in de pan en bak het sjalotje glazig in de boter met de kerrie. Als het sjalotje glazig is geworden voeg je de bloem toe en roer je dit goed door. Als je merkt dat het iets te droog is, voeg je nog een klein beetje boter toe. Er zou namelijk een soort roux moeten ontstaan en dit moet niet te droog zijn. Laat dit even 2 minuutjes gaar bakken en voeg dan 100 ml van het water toe en roer dit goed door. Als je merkt dat je saus nog te dik is, voeg je nog wat water toe. Als het een mooi sausje is geworden, dikte naar keuze, proef je even of de saus genoeg smaak heeft. Zelf heb ik nog een beetje zout en peper toegevoegd maar het kan ook zijn dat je wat meer kerrie smaak eraan wilt. Voeg als laatste de koolrabi frieten toe en roer je dit even goed door zodat alle frieten onder de saus zitten. Laat de frietjes nog even opwarmen en klaar zijn je groentefrieten!

 

Onze kookboeken