Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Romige kippensoep

 • Hoofdgerecht

Romige kippensoep
Een lekkere en snelle romige kippensoep die binnen 20 minuten klaar is. Lekker met een geroosterd broodje en een salade erbij.

Tijd: 20 min.
Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

 • 125 gram soepgroenten (zoals prei, wortel, ui, selderij)
 • 750 ml liter water
 • 2 bouillonblokjes, kip
 • 2 eetlepels roomkaas/ kookroom
 • 200 gram gerookte kipreepjes

Romige kippensoep
Bereidingswijze:
Giet het water in een pannetje en breng het water aan de kook. Als het water kookt voeg je de bouillonblokjes en groenten toe.
Romige kippensoep
Laat dit circa 5 minuutjes meekoken en voeg daarna ook de kipreepjes toe. Zelf heb ik de kipreepjes nog wat kleiner gesneden.
Romige kippensoep
Tip: in plaats van kipreepjes kun je natuurlijk ook gewoon een kipfilet koken in water. Als de groenten zacht zijn, is de soep in principe klaar. Wij vonden het lekker om 2 eetlepels roomkaas toe te voegen aan de soep om deze wat romiger te maken. Je kunt in plaats van roomkaas ook een flinke scheut kookroom toevoegen.
Romige kippensoep
Bak ondertussen een broodje af in de oven en serveer deze bij de soep, lekker!
Romige kippensoep

Onze kookboeken

2 reacties op “Romige kippensoep”
 • Bianca

  Heerlijk soepje!

 • Gisteren heb ik dit soepje uitgeprobeerd. Wat handig zo’n gefotografeerde boodschappenlijst erbij. Dan heb ik tenminste een idee welke bouillon jullie bedoelen. En wat ook plezierig is als je niet vaak voor jezelf kookt, is dat de recepten geschikt zijn voor twee personen.
  Maar nu is even over dit soepje. Ik vond hem erg lekker en eet hem vandaag weer, had nog wat over. Maar mijn vriend die mee at, vond hem iets te kazerig. Dus misschien meer geschikt voor vrouwen, of ik had niet het hele pakje roomkaas in de soep moeten doen. Had wel dubbel hoeveelheid voor alles.
  Maar ik ga zeker nog meer recepten van jullie site proberen. De makkelijkheid bevalt me erg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.