Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Romige gnocchi

  • Hoofdgerecht

Gnocchi is een Italiaanse pasta soort. De gnocchi die wij gebruiken is gemaakt van aardappel en meel. Je kan met gnocchi echt alle kanten op qua smaak maar wij hebben gekozen voor een heerlijke romige saus van mascarpone en parmezaanse kaas. Je kan voor deze saus natuurlijk ook een andere kaassoort gebruiken, die je lekker vindt. Je ziet heel makkelijk wanneer de gnocchi klaar is, want dan komen de gnocchiballetjes één voor één bovendrijven en dat is al na ongeveer 2 minuten koken. Een heerlijk en vooral super snel gerecht!

Tijd: 15 min.
Personen: 2/3 

Benodigdheden: (voor ongeveer 2 personen)

  • 1 pak gnocchi di patate
  • 250 gram mascarpone
  • Pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar keuze)
  • Zout en peper
  • 1 bosuitje
  • Een paar zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze: 

Begin met het opzetten van een pan water voor de gnocchi. Snijd ondertussen een bosuitje fijn en snijd eventueel ook de zongedroogde tomaatjes in tweeën of vieren. Als het water kookt voeg je de gnocchi toe en kook je deze volgens de bereidingswijze van het pak. Verwarm ondertussen de grill voor in je oven. Zet daarna een pannetje op een laag vuurtje en voeg de mascarpone toe. Laat deze zachtjes smelten en zodra deze enigszins gesmolten is voeg je ook de parmezaanse kaas toe.

Roer dit lekker door en breng het eventueel op smaak met zout en peper. Als de gnocchi klaar is, giet je deze af en schep je deze in een ovenschaal.

Als ook de saus klaar is, giet je deze over de gnocchi en roer je het even goed door in de ovenschaal.

Eventueel nog een klein beetje parmezaanse kaas overheen en dan kan de gnocchi onder de grill voor ongeveer 4 minuten totdat de gnocchi een beetje bruin is geworden.

Schep de gnocchi op de borden, strooi er wat van de bosuitjes en de zongedroogde tomaat overheen en lekker nog wat pijnboompitten. En smullen maar!

Tip: je kan natuurlijk ook andere ingrediënten kiezen, bijvoorbeeld rode peper, cherrytomaatjes, champignons en ga zo maar door.

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken