Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelfgemaakt tomatensalsa

  • Salade

Zelfgemaakt tomatensalsa
In dit artikel laten we jullie zien hoe je zelf een lekkere frisse tomatensalsa met basilicum, olijfolie en wat knoflook kunt maken. Super lekker als salade maar ook op een stokbroodje smaakt deze tomatensalsa heerlijk.

Recept voor 2 personen
Tijd: 10-15 min.

Benodigdheden: 

  • 5 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Verse basilicum (gedroogd kan ook)
  • Olijfolie
  • Zout, peper en suiker

Zelfgemaakt tomatensalsa
Bereidingswijze: 
Breng water aan de kook in de waterkoker (ongeveer 1 tot 1,5 liter). Snijd ondertussen in alle tomaten een klein kruisje in het velletje. Zorg ervoor dat je het niet te diep doet, maar probeer echt alleen het velletje in te snijden. Dit is om de tomaat te ontvellen.
Zelfgemaakt tomatensalsa
Doe de tomaten in een pan en giet het kokende water eroverheen. Zorg dat ze allemaal onderwater staan en laat ze ongeveer een halve minuut in het water. Giet vervolgens de tomaten af en koel ze met wat koud water. Nu komt het vervelende gedeelte, de tomaten moeten worden ontvelt. Wanneer dat klaar is snijd je de tomaat in kleine blokjes, doe deze in een schaal of kom. Breng vervolgens op smaak met een snufje zout, peper, en een beetje suiker. Pers een tentje knoflook en voeg deze toe samen met wat gescheurde blaadjes basilicum (of gedroogde basilicum). Tot slot een scheut olijfolie en roeren maar. De tomatensalsa is heerlijk bij een lekkere pasta, maar ook lekker op een bruschetta.

Op zoek naar meer salades? Bekijk hier 5 lekkere salades.
tomatensalsa

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken