Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Snelle mac and cheese

  • Hoofdgerecht

Een supersnelle mac and cheese, ideaal als snelle hap wanneer je even wat minder tijd hebt. Voor degene die wel eens in Amerika zijn geweest, is dit misschien wel een bekend recept, daar wordt het veelal gegeten met cheddar cheese in plaats van de belegen kaas die wij hebben gebruikt. Niet erg gezond, maar wel heel erg lekker en dat is ook belangrijk! Als je het maar niet dagelijks eet, is het geen probleem! Lekker met een frisse en gezonde salade erbij.  

Tijd: 10 min.
Recept voor 1 persoon

Benodigdheden:

  •  120 ml water
  • 70 gram macaroni
  • 60 ml melk
  • 40 gram geraspte kaas
  • snufje knoflookpoeder
  • eventueel (verse) peterselie

Bereidingswijze:

Doe de macaroni en het water in een magnetronbestendig bakje. Zet de magnetron op 630 watt en zet de macaroni er in voor 6 minuten. Roer de macaroni elke 2 minuten door. Als na 6 minuten de pasta nog niet al dente is dan moet je pasta nog iets langer koken. Eventueel voeg je nog een klein scheutje water toe als al het water al opgenomen is.

Tip: heb je geen magnetron, dan kan je de macaroni natuurlijk ook gewoon in een pannetje water koken volgens de gebruiksaanwijzing van het pak. 

Als de pasta al dente is, voeg je de geraspte kaas, de melk en het knoflookpoeder toe. Roer dit goed door en zet het bakje in de magnetron op de hoogste stand. Zet de magnetron voor 1 minuut aan, en roer het na 30 seconde even door. Als de kaas na 1 minuut gesmolten is, is de mac & cheese klaar. Als de kaas nog niet gesmolten is, zet je de magnetron nogmaals voor 30 seconde aan. Strooi wat verse peterselie over de mac’ and cheese en klaar!

Ook lekker, voeg een gesnipperd uitje, rood pepertje of een stukje ham toe. Doe dit dan tegelijkertijd met de kaas en ui.

Heb je geen magnetron, doe dan de melk in een klein steelpannetje met de macaroni en de kaas erbij. Even kort verwarmen tot de melk een beetje is opgenomen en de kaas is gesmolten. 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken