Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Mini Mexicaanse hapjes

  • Hoofdgerecht

Weer een lekker Mexicaans recept: kleine tortillabakjes met een vulling van gehakt, tacokruiden, tomatensalsa en maïs.  Het is echt een heerlijk recept en het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit!

Tijd: 15-20 min. + ongeveer 15 min. in de oven
Recept voor 12 Mexicaanse hapjes

Benodigdheden:

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 150 gram salsa (saus in fles)
  • 1 zakje taco kruidenmix
  • 100 gram mais uit blik
  • 50 ml water
  • 4-5 wraps
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vet de muffinvorm in met een klein scheutje olijfolie op een keukenpapiertje. Kruid daarna het gehakt met de taco kruidenmix. Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt. Als het gehakt bijna klaar is voeg je het water toe en laat je het nog 2-3 minuutjes pruttelen.
Pak ondertussen een groot glas, (de omtrek van het glas moet groter zijn dan de bodem van elk muffinvormpje) en zet deze op een wrap. Snijd om het glas de wrap uit. Snijd uit elke wrap ongeveer 3 tortillabodempjes en leg deze in de muffinvorm. Als het niet helemaal goed past dan kan je het wraprondje een klein beetje insnijden.
Als het gehakt helemaal klaar is voeg je de maïs en de salsa eraan toe en roer je dit door. Tip: Als je geen tomatensalsa kan vinden in de supermarkt, (ligt bij de Mexicaanse etenswaren) dan kan je eventueel ook een half pakje tomatenblokjes eraan toevoegen, maar dan moet je het mengsel wel iets langer laten pruttelen zodat de tomaat iets zacht wordt. 
Je kan nu de tortillabakjes gaan vullen met het gehaktmengsel. Als je alle bakjes gevuld hebt kunnen ze ongeveer voor 15 minuten de oven in totdat het randje van de wrap bruin is geworden.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken