Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Nationale pannenkoekdag: American pancakes met appel-frambooscompote

  • Ontbijt

Misschien is het vele van jullie ontgaan, maar het is vandaag (30 maart) nationale pannenkoekendag. Om deze dag niet geheel onopgemerkt voorbij te laten gaan, hebben we een lekker pannenkoeken gerecht bereid met een zoete appel- frambozencompote.

Tijd: 15 min

Benodigdheden: (voor circa 4-5 pannenkoeken)

  • 1 appel
  • 50 gram frambozen
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze:

Begin met het maken van een pannenkoeken beslag. Ik heb zelf lekkere dikke American pancakes gemaakt. Wanneer je alle ingrediënten in een kom hebt gemixt, laat je deze even staan en begin je met je compote. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een steelpannetje samen met 2 eetlepels water en de suiker. Laat deze gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje.

Terwijl de appel staat te pruttelen, begin je met het bakken van de pannenkoek. Doe wat boter in een koekenpan en de rest spreekt vanzelf. Wanneer je de pannenkoek draait, voeg je de frambozen toe aan de appelstukjes. Laat deze nog even twee minuten mee warmen.

Roer alles nog even goed door elkaar en serveer de pannenkoek met daaroverheen de compote. Een heerlijke frisse, zoete pannenkoek. Zo kunnen we toch nog even lekker vieren dat het vandaag nationale pannenkoekendag is.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken