Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Romige ovenschotel met zalm en aardappel

  • Hoofdgerecht


Romige ovenschotel met zalm en aardappel
We hebben weer eens een heel lekker recept voor een simpele ovenschotel met zalm waaraan je zelf nog allerlei groenten en/of kruiden kunt toevoegen. Eigenlijk zijn wij zelf niet zo dol op zalm maar in deze ovenschotel was de zalm verrassend lekker en zeker voor herhaling vatbaar!

Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min. + 25-45 min in de oven

Benodigdheden:

  • 175 gram zalm (= 1 moot zalm, eventueel kun je wat meer gebruiken)
  • 4/5 aardappels
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels roomkaas met kruiden
  • handje geraspte kaas
  • eventueel nog groenten zoals ui, gekookte broccoli enz.

Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van je oven. Wij hebben zelf een magnetron-oven, dus wij gebruiken de stand waarbij je de magnetron en de oven gebruikt. De magnetron gaat op 270 watt en de oven op 220 graden. Heb je geen magnetron-oven? Verwarm je oven dan voor op 220 graden.
Schil de aardappels en snijd de aardappels in super dunne plakjes en snijd de zalm in kleine (dunne) stukjes. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem. Verdeel de zalm over de plakjes aardappel. Meng vervolgens in een mengbeker de roomkaas met de slagroom en giet ongeveer de helft hiervan over de zalm.
Romige ovenschotel met zalm en aardappel
Als laatste verdeel je de rest van de plakjes aardappel over de zalm en giet je de andere helft van het slagroom-roomkaasmengsel over de ovenschaal. Als laatste verdeel je wat geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschotel voor circa 20-25 minuten in de magnetron-oven of circa 45 minuten in een gewone oven. De ovenschotel is klaar zodra de plakjes aardappel zacht zijn geworden.Je kunt natuurlijk nog allerlei groenten toevoegen aan dit gerecht zoals wat gekookte broccoli, bloemkool of sperziebonen of een salade erbij serveren.
Romige ovenschotel met zalm en aardappel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken