Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pasta ovenschotel met kruidenroomkaas, ham en broccoli

  • Hoofdgerecht

De Italiaanse keuken is één van onze favoriete keukens. Naast pizza en risotto zijn wij ook gek op pasta. Pasta smaakt niet alleen lekker maar is ook snel en makkelijk te bereiden. Daarom hebben wij vandaag een lekkere pasta ovenschotel met kruidenroomkaas, broccoli, cherrytomaatjes en  gerookte ham. Mmmm..

Tijd: 20 min. + circa 10-12 min. in de oven
Recept voor 2/3 personen

Benodigdheden:

  • 160 gram pasta (bijv. penne of fusili)
  • 100 gram broccoli
  • 1 bakje boursin cuisine (of ongeveer 4/5 flinke eetlepels kruidenroomkaas)
  • 8-10 cherrytomaatjes
  • 3/4 plakjes gerookte ham
  • 5 eetlepels melk
  • 25 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

Begin met het opzetten van een pan water voor de pasta. Vervolgens verwarm je de oven voor op 200 graden. Als het water kookt, voeg je de pasta toe en kook je deze volgens de bereidingswijze op het pak. Ondertussen snijd je de ham in kleine stukjes en de cherrytomaatjes in vieren. Tip: in plaats van cherrytomaatjes kan je natuurlijk ook gewone trostomaten gebruiken. 

Kook ondertussen ook de broccoli in een aantal minuten zacht. Zelf kook ik de broccoli voor het gemak in de magnetron, maar je kan ook gewoon de broccoli toevoegen aan de pasta de laatste minuten. Als de pasta klaar is en je hebt deze afgegoten, schep je de pasta in een ovenschaal. Voeg hier de kruidenroomkaas en de melk aan toe en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de broccoli, de tomaat en de ham toe en meng alles nogmaals door elkaar.

Als laatste kan je nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel strooien. Als je dit niet doet, kan je beter de ovenschotel met een beetje aluminiumfolie afdekken zodat de bovenkant niet te droog wordt.

Zet de ovenschotel voor 10-12 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Cola kip”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.