Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pecan taart

  • Bakken
  • 8 personen
  • 20 min. bereidingstijd
    35 min. baktijd
pecan taart

Pecan taart/pecan pie: een heerlijk recept voor een koude en druilerige dag. Wij hebben het recept een eigen draai gegeven, waardoor deze pecan pie nog iets makkelijker te maken is. De taart is wel vrij heftig, dus snijd niet te grote stukken en serveer hem met een toefje slagroom.

Helemaal in de herfst stemming? Bekijk hier meer herfstrecepten!

Aan de slag met de pecan taart!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel de koekjes met een keukenmachine totdat ze helemaal fijn zijn. Smelt 75 gram boter en voeg toe aan de koekkruimels. Meng dit even door elkaar. Vet een (spring)vorm van 20 cm in met een beetje boter en schep daarna de koekkruimels erin. Druk de koekkruimels aan met een lepel. Zet de springvorm even opzij. Hou ongeveer 15 pecannoten apart. De rest van de pecannoten hak je met een mes in stukjes. Verdeel de gehakte pecannoten over de koekjesbodem in de springvorm.

Meng in een kom de eieren door elkaar. Voeg daarna de ahornsiroop, basterdsuiker en 25 gr gesmolten/zachte boter doorheen. Giet dit over de pecannoten in de vorm. Daarna leg de rest van de pecannoten op de taart. Zet de pecan taart 30-35 minuten in de oven. Laat de taart goed afkoelen op een rooster.

pecan taart

Bewaar het recept voor de pecan taart op Pinterest

pecan taart

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken