Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pittige wortelpuree met vissticks

  • Hoofdgerecht

Pittige wortelpuree met vissticks
Heb je zin in een redelijk snelle en simpele maaltijd? Probeer dan eens dit gerecht voor pittige wortelpuree met vissticks. Je kunt in plaats van vissticks natuurlijk ook gaan voor een tilapiafilet of een stuk tonijn, net wat je lekker vindt. Houd je nou helemaal niet van vis? Kies dan voor bijvoorbeeld een kipfilet.

Voor 2 personen
Tijd: 25 min.

Benodigdheden:

  • 500 gram wortels
  • halve ui
  • 8-10 vissticks of 2 visfilets zoals pangasius
  • 1 tl chilipoeder
  • snufje zout en peper
  • scheut melk
  • eventueel aardappels

Bereidingswijze:
Ik bereid mijn vis in de oven. Dus als eerste verwarm ik mijn oven voor. Zet vervolgens een pan water op en schrap de wortels. Toevallig had ik nog 2 aardappels liggen, dus dit heb ik in de wortelpuree gebruikt, maar dit hoeft niet!
Ik kook eerst de aardappels en voeg vervolgens de wortels toe die ik circa 12-14 minuten kook. Aan het kookwater voeg ik een half bouillonblokje toe.
 photo IMG_9771_zps5c1695a4.jpg
Snipper ondertussen het uitje. Stamp de wortels samen met het uitje, de melk, snufje zout en peper en het chilipoeder fijn totdat je een goede puree hebt. Serveer de wortelpuree met de vissticks.
Tip: je kunt ook meer kruiden of groenten toevoegen.
Pittige wortelpuree met vissticks
Pittige wortelpuree met vissticks

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Pulled chicken wraps”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.