Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Plaattaart met bimi

Plaattaart met bimi® broccoli en kip

  • Hoofdgerecht

Plaattaart met bimi
We hebben weer een lekkere plaattaart gemaakt, eentje met onder ander bimi broccoli en kip. Binnen een mum van tijd kan de plaattaart de oven in en heb jij je handen vrij om nog een lekkere salade te maken of een hele snelle soep. 

Nu denk je misschien ‘Bimi broccoli?! Wat is dat en bij welke toko is dat nou weer verkrijgbaar?’. Bimi broccoli is een groente die steeds meer aan populariteit en bekendheid aan het winnen is en gelukkig gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar (bij Jumbo, Deen, Plus). Het lijkt een beetje op broccoli, dat komt omdat het een kruising is tussen broccoli en de Chinese koolsoort kailan. Qua smaak is Bimi broccoli net wat zoeter en milder dan broccoli en daarom vinden wij het stiekem ook net wat lekkerder. Naast dat Bimi broccoli dus erg lekker is, is het gelukkig ook nog eens erg gezond. Het zit bomvol met vitamine A en C en bevat ook nog eens veel ijzer. Wat ook nog eens fijn is aan Bimi broccoli is dat je het super makkelijk op veel verschillende manieren kunt klaarmaken. Je hoeft het niet eerst te schillen, alleen even het kontje eraf snijden en je kunt het koken, wokken, stomen en zelfs rauw eten. Óf er een lekkere plaattaart mee beleggen en we laten je nu snel zien hoe! 

Recept voor 2-3 personen
Tijd: circa 20 min. + 20-25 min. in de oven

Benodigdheden: 

  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 gr Bimi® broccoli 
  • 150 gr kipfiletblokjes
  • 3-4 el ricotta
  • 15 cherrytomaatjes
  • 2 tl kipkruiden
  • 1 tl oregano
  • snuf peper
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Breng ondertussen de kipblokjes op smaak met kipkruiden. Bak de kip daarna zachtjes aan in een koekenpan, ongeveer 3-4 minuten totdat de kip net gaar is.

Terwijl de kip aan het bakken is halveer je de cherrytomaatjes. Vouw het randje van het bladerdeeg dubbel en smeer het bladerdeeg in met een laagje ricotta.

Verdeel hierover de kip, cherrytomaatjes en de Bimi broccoli. Je kunt van Bimi broccoli het roosje én de steel helemaal eten, je hoeft er dus niets af te snijden, behalve het kontje.

Breng op smaak met oregano en een snufje peper. Rasp wat Parmezaanse kaas over de plaattaart en zet de plaattaart met Bimi broccoli ongeveer 20 minuten in de oven.

Serveer er een lekker kommetje soep of een salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Tip: deze ovenrisotto met Bimi en zalm moet je ook echt een proberen! Kijk ook eens op de website van Bimi broccoli voor nog meer tips en inspiratie.
Plaattaart met bimi
Volg ons ook op Pinterest en sla daar deze plaattaart met Bimi broccoli op!

Dit artikel is in samenwerking met Bimi® 

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.