Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pompoen-zoete aardappelsoep

  • Hoofdgerecht

Pompoen-zoete aardappelsoep Zelf eet ik eigenlijk in de warme maanden van het jaar geen soep. Op de één of andere manier vind ik dat toch beter bij de herfst en de winter passen. Maar laatst had ik nog een zoete aardappel liggen en kwam ook nog pompoenblokjes in de diepvries tegen en toen kwam ik op het idee voor deze soep. Ik vond het resultaat echt ontzettend lekker (en mijn moeder ook, want die had ik ook een bakje gegeven) en zeker voor herhaling vatbaar!

In de herfst zou ik denk ik wel een verse pompoen gebruiken, maar uit de diepvries is ook prima!

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 2 zoete aardappels
  • 300 gr pompoenblokjes (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 750 ml bouillon (groenten)
  • 200 ml kokosmelk
  • snufje zout/peper

Bereidingswijze:
Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Snipper de ui. Giet een scheutje olie in een soeppa en fruit de ui aan. Voeg na 2-3 minuten de kruiden toe en bak dit 1 minuut mee. Daarna voeg je de aardappelblokjes, pompoenblokjes, bouillon, kokosmelk en een snufje zout en peper toe. Breng de soep aan de kook.Laat de soep circa 20 minuten zachtjes pruttelen en pureer dan de soep met een staafmixer. Maak af met een beetje (verse) peterselie.

Eet smakelijk!
Pompoen-zoete aardappelsoepPompoen-zoete aardappelsoep

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken