Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pompoenpannenkoeken met spek

  • Lunch
  • 4 personen
  • 25 min. bereidingstijd
pompoenpannenkoeken met spek

Wij zijn gek op deze tijd van het jaar! Wij kunnen geen genoeg krijgen van stoofpotjes, stoofvlees en alle lekkere recepten met pompoen. Deze pompoenpannenkoeken met spek passen dus helemaal in ons straatje. Makkelijk om te maken, snel klaar (in ongeveer 25 minuten kun je aan tafel) en superrrrr lekker van smaak. En als je ze in Blue Band Iedere dag bakt, mislukt zelfs de eerste pannenkoek niet! Dus wacht niet langer, haal de ingrediënten in huis en bak vanavond, om 17.00 uur op Net 5 samen met het programma ‘Wat eten we’, deze pompoenpannenkoeken met spek.

aan de slag met de pompoenpannenkoeken!

Begin met het koken van de pompoenblokjes. Kook ze in 8 minuten gaar. 

Verhit intussen een ruime koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 minuten. Zet het vuur uit, leg ze op een bord en laat ze afkoelen. Snijd de ontbijtspek in reepjes en bak in de koekenpan in 5-8 minuten uit. Laat de spekreepjes uitlekken op een bord met een keukenpapiertje erop. Meng intussen de pannenkoekenmix, melk en specerijen mix tot een glad beslag. Giet de pompoenblokjes af, doe terug in de pan en stamp met de pureestamper fijn. Schep de pompoenpuree door het beslag en roer glad.

Verhit een half eetlepel vloeibare Blue Band in de koekenpan en bak steeds 2-4 pannenkoekjes met doorsnede van circa 10 centimeter in 8 minuten gaar. Houd de pannenkoekjes onder een deksel op een bord boven een pan kokend water warm. Maak er zo nog 8. 

Hak intussen de pecannoten grof. Verhit een halve eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan en bak het ontbijtspek met de pecannoten 3 minuten Voeg 2 eetlepels stroop toe, verwarm dit 2 minuten en zet het vuur uit. Leg op elk bord 3 pannenkoekjes en besprenkel met een eetlepel stroop. Verdeel er de spek-pecancrumble over en schep er 1 eetlepel crème fraîche op.

Echt een verrassend lekker recept! We zijn heel benieuwd wie er vanavond om 17.00 uur meekookt en deze lekkere pompoenpannenkoeken gaat maken!

pompoenpannenkoeken met spek
pompoenpannenkoeken met spek

Dit recept is in samenwerking met Blue Band

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken