Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pompoenpitten roosteren

pompoen
Heb je deze handige tip over het schillen van een pompoen opgevolgd en heb je nu een berg pompoenpitten over? Niet weggooien! Je kunt ze heel makkelijk roosteren, super lekker en gezond!

Wat heb je nodig?

  • pompoenpitten
  • eetlepel olijfolie
  • zout en peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl cayennepeper

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je de pompoenpitten uit de pompoen hebt gehaald zit er nog wat dradig vruchtvlees aan. Dit moet je er eerst afhalen. Het makkelijkst is om dit onder de kraan of in een vergiet te doen. Als de pitten schoon zijn kook je ze gedurende 20 minuten in water met een flinke snuf zout. Als de 20 minuutjes voorbij zijn giet je de pitten af en dep je ze zo droog mogelijk.PicMonkey Collage Besprenkel de pitten met een eetlepel olijfolie zodat de kruiden goed blijven plakken. Voeg nu zout en peper toe en ongeveer een halve theelepel van de overige kruiden. Liever een ander smaakje? Alle kruiden die je lekker vindt kun je erover doen! Liever een zoete snack? Gebruik dan boter en bijvoorbeeld kaneel en suiker.
pompoenpittenVerspreid de pitten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pitten gedurende 10-15 minuten in het midden van de oven. Controleer tussendoor even of de pitten niet te donker worden en hussel ze desnoods even om. Hebben ze een mooi kleurtje gekregen dan zijn ze klaar. Eet ze als gezonde snack of strooi ze door een salade of over een pasta. Eet smakelijk!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken