Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Prei-hamrolletjes uit de oven

  • Hoofdgerecht

Recepten uit de oven maak ik het allerliefste. Je bereidt het eten voor, een tijdje in de oven en het is klaar! Ovenrecepten zijn vaak simpel te bereiden en ook goed van te voren te maken. Deze keer hebben we prei-hamrolletjes uit de oven met een kaassaus eroverheen. Serveer de prei-hamrolletjes met een stukje vlees of vis en aardappeltjes.

Tijd: 25-30 min. + 20 min. in de oven
Recept voor 3 personen

Benodigdheden:

  • 1 prei
  • circa 10 plakjes ham
  • snufje zout/peper
  • kaas/bechamelsaus
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
Bereidingswijze:
Begin met het wassen van de prei. Zet daarna een pan met water op het vuur. Vervolgens snijd je de prei in stukken van ongeveer 5-6 cm. Eventueel kan je de stukken prei ook nog doormidden snijden zodat je twee halve plakjes prei hebt. Kook de prei in ongeveer 20 minuten zacht. Vlak voordat de prei klaar is met koken maak je de kaas/bechamelsaus.
Ik heb hiervoor 15 gram boter, 15 gram bloem, ongeveer 150 ml melk en twee handjes geraspte kaas voor gebruikt. Klik hier voor het recept van bechamelsaus. Op het laatst voeg je aan de bechamelsaus de peterselie toe.
Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden, als de prei klaar is met koken. Giet de prei af en laat je deze even een beetje afkoelen. Vervolgens pak je een plakje ham, legt hier een stukje prei op en rol het op. Tip: het is ook lekker om nog een beetje kruidenroomkaas toe te voegen als vulling.
Ga zo door totdat je geen prei meer over hebt en leg alle prei-hamrolletjes in een ingevette ovenschaal.
Giet de bechamelsaus over de prei-hamrolletjes en zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Tip: je kan eventueel een laagje broodkruim/geraspte kaas over de ovenschotel strooien voordat deze in de oven gaat.

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken