Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Rijstsalade met gerookte kip, komkommer en crème fraiche

  • Salade

 photo DSC_3318_zps0a9f60c7.jpg

Soms ontdek ik iets en dan vind ik het zo lekker dat ik het elke dag wel wil eten. Meestal heb ik dan wel na een tijdje, dan heb je het zo vaak gegeten en dan ben je er weer op uitgekeken. Ik heb dit bijvoorbeeld gehad met cruesli met chocola, ontbijtkoek, chocolademelk en nu heb ik het met rijstsalades. Sinds ik rijstsalades heb ontdekt, moet ik mezelf echt tegenhouden om niet elke dag een (andere) rijstsalade te maken. En daarom heb ik weer een lekker recept voor een rijstsalade met gerookte kip, komkommer en crème fraiche. En mmm wat was deze lekker. Het liefste maak ik een iets grotere hoeveelheid zodat ik de volgende dag lekker kan lunchen met deze rijstsalade.

Tijd: 20 min.
Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

  • 150 gram rijst
  • 1/4 komkommer
  • 75 gram gerookte kip
  • 1,5 eetlepel mayonaise (of halvanaise)
  • 1,5 eetlepel creme fraiche
  • halve rode ui
  • 50 gram rucola
  • snufje zout/peper

 photo DSC_3297_zps4b8ea9a8.jpg

Bereidingswijze:

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd ondertussen de gerookte kip en komkommer in kleine blokjes en snipper het rode uitje.

 photo DSC_3299_zpse46b3c48.jpg

Meng de mayonaise met de creme fraiche en een snufje zout en peper in een bakje.

 photo DSC_3300_zpsfd9e2e07.jpg

Als de rijst gekookt is en afgekoeld meng je deze met de kip, komkommer, rucola, rode ui en het sausje.

 photo DSC_3302_zpse8c0db10.jpg

Meng alles goed door elkaar en breng de rijstsalade eventueel verder op smaak met kruiden zoals verse bieslook, paprikapoeder of knoflookpoeder.

 photo DSC_3305_zpsf4092364.jpg

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken