Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Risotto met prei en geitenkaas

  • Hoofdgerecht

Risotto met prei en geitenkaas
Heb je dit weekend wat meer tijd om in de keuken te staan en zin in een Italiaans gerecht? Probeer dan eens deze risotto met prei en geitenkaas. Het is een ontzettend lekker recept en risotto is echt niet zo moeilijk om te maken! Je moet er alleen wel iets meer tijd voor uittrekken omdat je tijdens het bereiden van de risotto niet de hele tijd kunt weglopen. Dit recept is echt de moeite waard om eens uit te proberen.

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 150 gram risottorijst
  • circa 750 ml bouillon (groenten)
  • 25 gram boter
  • halve tot 1 prei
  • 80 gram geitenkaas
  • eventueel zongedroogde tomaatjes
  • 1 theelepel oregano

 photo DSC_3034_zps566edca7.jpg
Bereidingswijze:
Maak de bouillon met 750 ml water en ongeveer 1,5 bouillonblokje. Ondertussen snijd je de prei in ringen en snijd je blokje boter af. Laat de boter smelten en bak de prei aan in ongeveer 3-4 minuten.
 photo DSC_3066_zps961b7e73.jpg
Zodra de bouillon kookt, zet je het vuur zacht en houd je deze goed warm. Als je de prei hebt aangebakken, voeg je de rijst toe en schep je deze goed door zodat de rijstkorrels onder de gesmolten boter zitten.
 photo DSC_3068_zpsa4577e04.jpg
Bak dit ongeveer 1-2 minuten totdat de rijstkorrels een beetje doorzichtig worden. Zodra de rijstkorrels een beetje doorschijnend zijn, voeg je ongeveer 2-3 grote lepels bouillon toe, zodat de rijst ‘onder water’ staat.
 photo DSC_3069_zps4fe7aa7b.jpg
Zorg dat het een beetje borrelt in de pan, en houd het vuur laag. Laat dit helemaal opnemen door de rijst voordat je dit weer herhaalt. Herhaal dit ongeveer 20-25 minuten en blijf de hele tijd goed roeren. Na ongeveer 25 minuten is de rijst klaar, controleer of deze mooi gaar is en lekker zacht in je mond smaakt. Het kan zijn dat je nog wat bouillon overhoudt. Als de laatste bouillon in je pan is opgenomen haal je de pan van het vuur en roer er de geitenkaas en oregano doorheen.
 photo DSC_3074_zpse6917189.jpg
Serveer de risotto met fijngesneden zongedroogde tomaat, eventueel wat spekjes/parmaham voor de vleesliefhebbers en een lekkere salade.
Risotto met prei en geitenkaas

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Pulled chicken wraps”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.