Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Rolo banaan van de bbq

  • Dessert
  • 4 personen
  • 5 min. bereidingstijd
rolo banaan van de bbq

Via Instagram kregen we een tijdje geleden heel veel lekkere tips en ideeën om te proberen op de barbecue. Iets dat veel genoemd werd, was een banaan gevuld met Rolo. Aangezien we alles hiervoor in huis hadden, je hebt namelijk alleen bananen en Rolo snoepjes nodig, gingen we het zelf maar eens proberen. Lekker en simpel hoor! We kregen ook nog de tip dat je wat rum of licor 43 kan toevoegen. Toch liever een ander toetje? Bekijk hier al onze andere desserts.

Aan de slag met de rolo banaan van de bbq

Aangezien dit het toetje is, gaan we er maar even van uit dat de barbecue nog warm is. De stap van het aansteken van de barbecue slaan we dus even over. De barbecue staat vast al aan of is net aan het uitdoven. In dat laatste geval kan je dit ‘recept’ nog steeds klaarmaken, als je een barbecue met deksel hebt die nog lang heet blijft.

Snijd de bananen over de lengte in, maar snijd ze niet helemaal door. Vul de bananen met een aantal Rolo snoepjes. Leg de bananen vervolgens met de open kant naar boven, 10-15 minuten op het rooster van de barbecue met de klep dicht. Zodra de snoepjes zijn gesmolten en de banaan lekker zacht is, is de rolo banaan klaar. Serveer eventueel met een bolletje ijs en smullen maar. Je kunt ook nog wat aluminiumfolie onder de bananen leggen om te zorgen dat ze beter blijven staan/makkelijker loskomen van het rooster.

Tip: Geen Rolo in huis? Je kunt ook gewoon stukjes chocola of chocolade vlokken gebruiken, ook lekker!

rolo banaan van de bbq

Bewaar dit recept op Pinterest en bekijk hier onze andere barbecue recepten!

rolo banaan van de bbq

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken