Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Spaghetti met pesto

Spaghetti met pestosaus en pijnboompitten

  • Hoofdgerecht

Spaghetti met pesto
Een van mijn favoriete gerechtjes is de spaghetti met pesto. Deze heb ik een keer gegeten in een heel leuk restaurant in Amsterdam, Vapiano, echt een aanrader! Het leuke aan dit restaurant is dat je zelf het gerecht kan samenstellen en vervolgens loop je naar een van de koks toe en gaat hij of zij het a la minute voor je bereiden. Ik heb dus mooi even het kunstje kunnen afkijken.

Recept voor 2 personen
Tijd: 15-20 min.

Benodigdheden: 

  • 150 gr pasta
  • 3-4 el pesto
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Geraspte 48+ kaas of parmezaanse kaas
  • (eventueel) Chilipeper
  • Zout
Spaghetti met pesto
Bereidingswijze:
Begin met het opzetten van een flinke pan water, 1,25l per 100 gram spaghetti, breng dit aan de kook. Tip: kook eerst water in de waterkoker doe het dan in de pan en vul de pan daarna nog aan tot de gewenste hoeveelheid.  Terwijl je het water aan de kook brengt, rooster je de pijnboompitjes. Doe dit in een pan zonder olie of boter, enkel de pijnboompitjes, op matig vuur. Zorg dat ze een kleurtje krijgen maar niet laten aanbranden dus goed opletten en niet weglopen.
Spaghetti met pesto
Wanneer het water kookt en de pijnboompitjes klaar zijn doe je de pasta erin, laat deze gedurende zes minuten koken. Tip: zet een kookwekker. Wanneer de pasta bijna klaar is doe je een scheutje olijfolie in de wok, 2 tot 3 theelepels pesto en de geroosterde pijnboompitjes. Verwarm dit langzaam en voeg eventueel nog wat chilipeper toe. Ondertussen is de pasta klaar, giet deze af. Voeg de spaghetti nog kort (circa 1 minuut) toe aan het pestomengsel in de wok, meng alles goed door elkaar.

Dresseer vervolgens de spaghetti met pesto op een leuk bord. Bestrooi deze met wat kaas, flinke scheut olijfolie en serveer er een lekker stokbroodje of salade bij. Eet smakelijk!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken