Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Stamppot met snijbonen

  • Hoofdgerecht

Stamppot met snijbonen
We kregen laatst een groot pakket van de Lidl met daarin de ingrediënten voor een klassieke snijbonenstamp met een twist. We zijn meteen de keuken ingedoken en hebben dit lekkere stamppot recept gemaakt. In het pakket zaten niet alleen de ingredienten voor een stamppot met snijbonen, maar er zat ook Boerenbont servies in (dat vanaf 28 januari bij de Lidl tijdelijk te koop is) en het kookboek ‘Heel Holland Stampt 2’. Het gerecht viel bij mij in ieder geval goed in de smaak, weer eens wat anders maar het is wel lekker snel klaar!

Stamppot met snijbonen
IMG_8229
Recept voor 2 personen
Tijd: 25-30 min.

Benodigdheden:

  • 500 gr kruimige aardappels
  • snufje zout en peper
  • 1 kleine ui
  • 250 gr snijbonen
  • 1 teen knoflook
  • 2 el balsamicoazijn
  • scheut melk

Bereidingswijze:
Schil de aardappels, snijd grote aardappels eventueel in tweeën en kook ze ongeveer 20 minuten met een snufje zout.
aardappels koken
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Maak de snijbonen schoon en snijd in stukjes van ongeveer 2 cm. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na circa 5 minuten de snijbonen toe en bak dit ongeveer 7-8 minuten mee op een hoog vuurtje. Zet daarna het vuur lager en voeg de knoflook toe. Bak dit 2-3 minuten mee en voeg dan de balsamicoazijn toe en bak nog 2 minuten. Zet vervolgens het vuur uit.
IMG_3051
Giet de gekookte aardappels af en zet de pan nog even terug op een laag vuurtje om de aardappels in ongeveer 30 seconden droog te stomen. Voeg daarna een scheut melk toe aan de aardappels en stamp de aardappels met een aardappelstamper tot puree. Voeg eventueel een snufje zout en peper toe om het geheel om smaak te brengen. Meng het snijbonenmengsel door de puree en smullen maar.
Stamppot met snijbonen
Stamppot met snijbonen

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Pulled chicken wraps”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.