Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Streekbox – hartige pannenkoeken met spinazie en pesto

Streekbox
Hoi allemaal! Vandaag hebben we een heel lekker, simpel en snel recept voor jullie namelijk: hartige pannenkoeken met spinazie en pesto. We hebben dit recept gemaakt met ingrediënten uit de Streekbox. Ben je benieuwd naar het recept? Kijk dan gauw verder.

De Streekbox in het kort
Ook wij hebben wel eens geen inspiratie voor het avondeten (elke week risotto komt ook wel eens je neus uit) of geen tijd om naar de supermarkt te gaan. We wilden daarom maar al te graag de Streekbox uit proberen. De Streekbox is ideaal voor iedereen die bijvoorbeeld een druk (gezins)leven heeft en toch lekker, gezond en gevarieerd wil eten. Makkelijk en smakelijke recepten; afgemeten verse hoeveelheden, dus je hoeft niets weg te gooien. Daarnaast wordt de box thuis bezorgd en hoef je even niet over het avondeten na te denken. Naast een reguliere gezinsbox is er ook een specials, vegetarische- en fruit box. Alle boxen zijn voor 2 of 4 personen te krijgen. Je kunt zelf kiezen of je elke week een box wilt of om de week bijvoorbeeld.

Streekbox

Hartige pannenkoeken met spinazie en pesto

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 150 gr spinazie
  • 100 gr pannenkoekenmix
  • 150 ml melk
  • 1 el groene pesto
  • 1-2 eieren
  • 65 ml crème fraiche
  • 125 gr champignons
  • evt. handje geraspte kaas

Streekbox
Bereidingswijze:
Mix in een kom de pannenkoekenmix met het ei/de eieren en melk totdat er geen klontjes meer inzitten. Voeg ook een snufje zout toe en zet de kom even weg.
 photo IMG_3874_zpsptddvpcb.jpg
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de plakjes champignons circa 1 minuut. Voeg vervolgens beetje voor beetje de spinazie toe.
hartige pannenkoeken met spinazie en pesto
Als alle spinazie geslonken is, voeg je de pesto en crème fraiche toe. Roer goed door en laat op een laag vuurtje staan.
hartige pannenkoeken met spinazie en pesto
Verhit een beetje boter (of olie) in een pan en schep ongeveer 1 soeplepel (1/4 beslag) van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi bruin, circa 2 minuten per kant.
hartige pannenkoeken met spinazie en pesto
Ga zo door totdat je 4 pannenkoeken hebt gebakken. Schep een kwart van het champignon-spinazie mengsel op een pannenkoek en rol hem op.
Je kunt de pannenkoeken zo opeten of je legt de gevulde pannenkoeken in een ovenschaal. Strooi een beetje geraspte kaas over het geheel en zet de ovenschaal voor circa 10 minuten in de oven (200 gr).
hartige pannenkoeken met spinazie en pesto
Wat zit er in de box?
Naast de ingrediënten voor hartige pannenkoeken met spinazie en pesto zaten in de box ook ingrediënten voor ratatouille met chipolata worstjes en romige tagliatelle met tonijn. Ook vind je in de doos een uitgebreid receptenboekje met informatie over de ingrediënten en de Streekbox, wat leuke weetjes en natuurlijk de recepten zelf.
Zelf waren we blij verrast met de Streekbox: leuke recepten en mooie en verse ingrediënten. Voor ons is het altijd moeilijk om een recept te volgen en daarom vinden wij het leuk om met de recepten te variëren en er een eigen draai aan te geven. Dus ook de avontuurlijke kok kan goed uit de voeten met de Streekbox.
Ben je benieuwd naar de Streekbox? Ga dan naar de website van de Streekbox voor meer informatie. Wil je de andere recepten uit de Streekbox ook op Lekker en Simpel voorbij zien komen, laat het dan vooral hieronder weten in de reacties.
hartige pannenkoeken met spinazie en pesto

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken