Tony Chocolonely chocolademousse

 • Dessert

Tony Chocolonely chocolademousse
Wij zijn gek op chocolademousse en gek op Tony Chocolonely repen. Deze chocolademousse is het beste van twee werelden. Super machtig maar errrrrg lekker!

Op zoek naar meer kerstrecepten? Bekijk dan onze categorie met kerstrecepten.

Recept voor 4 personen
Tijd: 15 min. + 4 uur in de koelkast

Benodigdheden:

 • 1 reep Tony Chocolonely (bijv. melkchocolade of de variant karamel-zeezout)
 • 250 ml slagroom

Bereidingswijze:
Begin met het verwarmen van de slagroom in een klein steelpannetje. Laat de slagroom op laag vuur langzaam opwarmen, maar breng het niet aan de kook. Snijd ondertussen de reep chocolade fijn. Wij maakten gebruik van een reep melk chocolade van Tony Chocolonely, maar als wit, of karamelzeezout jouw favoriet is, kan dat natuurlijk ook. Giet vervolgens de warme slagroom over de chocolade en roer dit met een garde door totdat de chocolade volledig gesmolten is. Zet de kom nu voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Je zult zien dat het chocolademengsel een stuk steviger is wanneer je het uit de koelkast haalt. Het enige wat nog rest is het mengsel mixen tot een luchtige mousse.
Tony Chocolonely chocolademousseTony Chocolonely chocolademousse

Onze kookboeken

9 reacties op “Tony Chocolonely chocolademousse”
 • bianca

  Vraagje..als je het een dag van tevoren wil klaarmaken kun je dan de opgeklopte variant al een dag van tevoren maken/bewaren? Of moet je het echt past last minute opkloppen?
  Groetjes bianca

 • Cilia

  Hi,
  Kan je dit recept ook een dag van te voren maken?
  Alvast bedankt voor de reactie. Groet, Cilia

 • Hoi,
  Hebben jullie een plak gebruikt of zo’n kleinere reep? Een plak is 180 gram en de kleine reep is 47 gram. Ik heb nog een plak karamelzeezout van Tony Chocolonely liggen, dus als het de plak is…..dan moet ik even ernstig met mezelf overleggen of ik hem opeet of er deze heerlijke mousse van maak!
  Groetjes en een kusje voor Evi.

  • Hoi,
   Erg irritant….ik wil dit gerechtje bij mijn favorieten hebben, maar als ik favoriet aantik krijg ik telkens de melding…u bent al ingelogd! En het staat dan nog steeds niet als favoriet! Dit heb ik al eerder gehad en dat hebben jullie toen opgelost, dus bij deze de vraag….zouden jullie dat ajb weer willen doen please? Alvast bedankt.

  • Lekker en Simpel

   Wij hebben een plak van 180 gram gebruikt haha 😀 Dit toetje is ook wel errrrrrg lekker hoor

   • m.boersma59@gmail.com

    Ok, bedankt voor je antwoord. Ik denk dat het het toetje wordt na langdurig overleg met mezelf.😂😂😂Bedankt voor het recept.
    Groetjes en tot een volgende keer. Kusje voor Evi,
    Marja 👍🏻🍫😘👋🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *