Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Torentje van tomaat met feta en basilicum

  • Salade

Ik ben gek op de combinatie feta en tomaat. Maar basilicum smaakt hier ook echt heerlijk bij. Dit torentje van tomaat met feta en basilicum ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook erg lekker! Je kan er voor kiezen om dit gerechtje een aantal minuten in de oven doen maar dat hoeft niet. Als je hier niet voor kiest dan staat dit lekkere simpele recept echt in een mum van tijd op tafel!

Tijd: 15-20 min.

Benodigdheden: (voor 2 tomaten)

  • 2 vleestomaten
  • 120-150 gram feta
  • 20 gram basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • 1 gesnipperd sjalotje

Bereidingswijze:

Meng in met een staafmixer of keukenmachine de basilicum met ongeveer 3/4 eetlepels olijfolie. Meng dit net zo lang totdat de basilicum fijn gesneden is. Verkruimel daarna de feta in een bakje met een vork of met je handen en meng dit met het basilicum-olie mengsel. Snijd nog een sjalotje en voeg deze ook toe aan het geheel.

Zelf vind ik het lekker om de tomaten ook nog even op te warmen in de oven. Dit heb ik gedaan op 180 graden voor ongeveer 5 minuten. Als je dit ook lekker vindt dan kan je nu de oven gaan voorverwarmen. Snijd daarna de tomaat horizontaal in 3 tot 4 mooie dikke plakken.

Begin met het onderste plakje van de tomaat, verdeel hier wat van het fetamengsel overheen en leg de volgende plak tomaat erop, verdeel hier weer wat van het fetamengsel overheen en ga net zo door totdat je klaar bent met de 2 tomaten. Besprenkel de tomaten uiteindelijk nog met een klein scheutje olijfolie en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. De tomaten kunnen nu eventueel nog 5-10 minuten in een voorverwarmde oven, dan worden ze wat zachter en dat vind ik persoonlijk erg lekker. Eet smakelijk!

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken