Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Vegetarische enchiladas

 • Hoofdgerecht

Vegetarische enchiladas
Dirk Supermarkt heeft ons uitgedaagd om een lekker recept voor maximaal 2,50 euro per persoon te maken. Uiteraard zijn we deze uitdaging aangegaan en hebben we hele lekkere vegetarische enchiladas gemaakt!
Wij hebben uiteraard alle ingrediënten voor dit gerecht gekocht bij Dirk, een hele fijne supermarkt waar ze lekker veel verse producten hebben, die ook nog eens goed geprijsd zijn!
Vegetarische enchiladas
Jij kunt deze toffe uitdaging ook aangaan! Meld je aan als bloginsider en wanneer je wordt geselecteerd ontvang je een cadeaubon van de Dirk waarmee je bij de Dirk ingrediënten kunt kopen voor jouw budgetrecept van maximaal 2,50 euro per persoon. Wacht niet langer, en meld je hier aan! Van alle bloginsiders wordt er uiteindelijk één winnaar gekozen die 1 minuut gratis mag shoppen, hoe tof?! Dat zouden wij ook wel willen!

En dan nu het recept voor de vegetarische enchiladas!

Recept voor 4 personen
Tijd: 15 min. + 15 min. in de oven

Voor dit recept waren we in totaal 8,47 euro kwijt en dat komt dus neer op 2,12 euro per persoon. Een lekkere maaltijd met genoeg groenten. Zelfs als je extra wraps en een extra courgette zou kopen, zodat iedereen drie wraps per persoon heeft, is dit recept nog binnen budget!

Benodigdheden:

 • 8 wraps
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 paprika’s
 • 1 courgette
 • 5 tomaten
 • 1 blikje maïs
 • 2 tl paprikapoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 bekertje creme fraiche (200 ml)
 • 175 gr geraspte kaas
 • snufje zout en peper

Vegetarische enchiladas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de paprika’s, courgette en tomaten in stukjes.Vegetarische enchiladasGiet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan.Vegetarische enchiladasVoeg na 2 minuten de paprika’s, courgette en kruiden toe en bak dit 5 minuten. Daarna kunnen drie tomaten en de maïs erbij en bak je dit nog 5 minuten.Vegetarische enchiladasVerdeel over elke wrap een laagje crème fraiche. Strooi hier wat geraspte kaas overheen en schep daarna wat van het groentemengsel op de wrap.
Vegetarische enchiladas
Rol de wrap op en leg in een ovenschaal. Leg op deze manier alle wraps naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de rest van de tomatenblokjes over de wraps en strooi nog een beetje extra geraspte kaas erover. Zet de vegetarische enchiladas 10-15 minuten in de oven.
Vegetarische enchiladas
Vegetarische enchiladas
Wij komen regelmatig even boodschappen doen bij de Dirk. Ze hebben namelijk een lekkere grote groenten- en fruitafdeling, waar wij erg vrolijk van worden! Alle verse producten zien er goed uit en de schappen liggen lekker vol. En dat is fijn want ik grijp niet graag mis bij de supermarkt. Daarnaast verkoopt Dirk niet alleen hun eigen huismerk maar ook andere merken. Zo willen wij bepaalde producten van één specifiek merk en bij Dirk hadden ze gelukkig al die producten. Binnen no-time hadden we dan ook ons mandje gevuld.

Vergeet niet om je aan te melden als bloginsider en wie weet ontvang jij een cadeaubon om aan de slag te gaan met de budget challenge!
Vegetarische enchiladas
Dit artikel is in samenwerking met Dirk. 

 

 

 

 

 

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken